Από αύριο (18:00 - 21:00) έως τις 16 Μαρτίου παρουσιάζονται α στο φουαγιέ της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου (κτίριο Τσίλλερ) έργα του Κώστα Τσώλη, στο πλαίσιο της «Κοινής Θέας».
Η ιδέα αυτής της παρουσίασης προέκυψε από την πολύ ενδιαφέρουσα σχέση που δημιουργείται μεταξύ των έργων και της παράστασης «Ζ», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Βασίλη Βασιλικού και παίζεται αυτή την περίοδο στη Νέα Σκηνή.

Η δουλειά του Κώστα Τσώλη έχει άμεση σχέση με την εικόνα, το ντοκουμέντο και την ιστορία.

Είτε επιλέγει εικόνες-ντοκουμέντα που σχετίζονται με κοινωνικο-πολιτικά γεγονότα της νεώτερης ελληνικής ιστορίας είτε σκηνές κυνηγιού μέσα στην φύση, διερευνά τις σκοτεινές/μυστηριώδεις σχέσεις δύναμης και εξουσίας και κατ'επέκταση θύματος και θύτη.

Ξεκινά από δημοσιευμένες φωτογραφίες τις οποίες αποδίδει ζωγραφικά στον καμβά, αρχικά ρεαλιστικά.

Στη συνέχεια επεμβαίνει, πάντα με ζωγραφικά μέσα (λάδι, βερνίκια, ακρυλικό, κάρβουνο, γραφίτη) προσθέτοντας στοιχεία πάνω στην επιφάνεια, εμποδίζοντας έτσι την άμεση θέαση της εικόνας. Με τον τρόπο αυτό τα θέματά του «χάνονται» και «αναδύονται» πάνω στην ζωγραφική επιφάνεια, αφήνουν τον χρόνο και τον χώρο στον θεατή να πάρει θέση απέναντί τους, καλώντας τον σε μια νέα ανάγνωση (της ιστορίας).

Παράλληλα με την έκθεση του Κώστα Τσώλη στο κτίριο Τσίλλερ, συνεχίζεται η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Τί είναι η πατρίδα μας» η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαρτίου και η παρουσίαση της εγκατάστασης του Κώστα Μπασάνου «This is the way the world ends» (φουαγιέ Νέας Σκηνής).

Πληροφορίες

Η είσοδος στην Κοινή Θέα είναι δωρεάν.

Ώρες λειτουργίας (Τετ - Σαβ - Κυρ, 17:00 - 22:00- Πεμ - Παρ, 20:00 - 22:00).