current views are: 1

3 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση09:11

Oι ταινίες της εβδομάδας

Tο καλοκαίρι έχει πει για τα καλά και οι εταιρείες διανομής επιλέγουν να κυκλοφορήσουν ταινίες που δεν «προχωράνε» στον σκληρό ανταγωνισμό του χειμώνα. Αυτή την εβδομάδα προβάλλονται τέσσερις καινούριες ταινίες, μία της οποίας η προβολή σταμάτησε εξαιτίας δικαστικών προβλημάτων και ένα αριστούργημα σε επανέκδοση.  

Δημοσίευση 09:11’
αρθρο-newpost

Tο καλοκαίρι έχει πει για τα καλά και οι εταιρείες διανομής επιλέγουν να κυκλοφορήσουν ταινίες που δεν «προχωράνε» στον σκληρό ανταγωνισμό του χειμώνα. Αυτή την εβδομάδα προβάλλονται τέσσερις καινούριες ταινίες, μία της οποίας η προβολή σταμάτησε εξαιτίας δικαστικών προβλημάτων και ένα αριστούργημα σε επανέκδοση.  

Tο καλοκαίρι έχει πει για τα καλά και οι εταιρείες διανομής επιλέγουν να κυκλοφορήσουν ταινίες που δεν «προχωράνε» στον σκληρό ανταγωνισμό του χειμώνα. Αυτή την εβδομάδα προβάλλονται τέσσερις καινούριες ταινίες, μία της οποίας η προβολή σταμάτησε εξαιτίας δικαστικών προβλημάτων και ένα αριστούργημα σε επανέκδοση.   Magic Mike
Oύτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις ταινίες μάς φέρνει φέτος στις αίθουσες ο Στίβεν Σόντερμεργκ. Που και να μη μας είχε απειλήσει ότι θα σταματήσει να κάνει σινεμά… Το τελευταίο σκηνοθετικό εγχείρημα ακούει στο όνομα Magic Mike. Η ταινία μιλά για τον κόσμο των αντρών στρίπερ. Ο Σόντερμπεργκ τρυπώνει με την κάμερά του αυτή τη φορά στην σκοτεινή πλευρά της show biz. Ο σέξι χορευτής Μάικ βάζει φωτιά στην πίστα του κλαμπ Xquisite εδώ και χρόνια. Όσο περισσότερο τον λατρεύουν οι γυναίκες, τόσο περισσότερα δολάρια «στριμώχνουν» στο κολλητό εσώρουχό του, και τόσο πιο χαρούμενος γίνεται ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, Ντάλας. Ο Μάτζικ Μάικ παίρνει υπό την προστασία τον 19χρονο the Kid και του μαθαίνει την τέχνη του χορού, του ξελογιάσματος και του εύκολου χρήματος. Μόνο που ο δρόμος της νύχτας δεν είναι ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα…   

Πρωταγωνιστούν οι Τσάνινγκ Τέιτουμ, Άλεξ Πέτιφερ, Μάθιου Μακόναχι  

Η Ζωή μιας Άλλης  
Η Μαρί ξυπνάει ένα πρωί πιστεύοντας ότι είναι μόλις 25. Διαπιστώνει ότι στην πραγματικότητα είναι 40 χρονών. Ξαφνικά, 15 χρόνια από τη ζωή της έχουν διαγραφεί από την μνήμη της. Καταξιωμένη πλέον επαγγελματικά και μητέρα ενός γλυκύτατου αγοριού, η Μαρί προσπαθεί να αντιληφθεί τι ακριβώς έχει συμβεί μέσα σε αυτό το διάστημα. Κάποια στιγμή καταλαβαίνει ότι έχει στη διάθεσή της μόλις τέσσερις ημέρες, προκειμένου να διορθώσει τα σοβαρά λάθη της ενήλικης ζωής της.  
Της Σιλβί Τεστί με τους Ζιλιέτ Μπινός και Ματιέ Κάσοβιτς.  

Επιχείρηση: Χάος  
Η ταινία αποτελεί μια δυνατή περιπέτεια από την Ινδονησία. Μια επίλεκτη ομάδα ειδικών δυνάμεων έχει αναλάβει να εξοντώσει τον Τάμα (Ρέι Σαχετάφι), τον πιο αδίστακτο εγκληματία της Τζακάρτα που εδρεύει σε ένα τεράστιο ρημαγμένο κτίριο παρέα με δολοφόνους, βιαστές, ναρκομανείς και κλέφτες. Η αποστολή εκτός από μυστική είναι και η πρώτη που συμμετέχει ο Ράμα (Άικο Αγουάις), ένα νεοσύλλεκτο μέλος της ομάδας των αστυνομικών. Όταν η αποστολή αποκαλύπτεται κι ο Τάμα υπόσχεται ασυλία σε όποιον προσφερθεί να σκοτώσει τους αστυνομικούς-εισβολείς, ο Ράμα θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλο του το θάρρος για να βγει ζωντανός από μια εφιαλτική δοκιμασία που τον περιμένει σε κάθε ένα από τους 30 ορόφους του κτιρίου.  

Άλλη Μια Νύχτα  
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δίνει μια καλή ερμηνεία στην ταινία του Πολ Βάιτζ (Για Ένα Αγόρι), Being Flynn. Ο Νικ Φλιν, ένας νεαρός συγγραφέας που αναζητά τον εαυτό του, πιάνει δουλειά ως εθελοντής σε ένα άσυλο αστέγων. Έχει πρόσφατα χάσει την μητέρα του και έχει να δει τον πατέρα του, Τζόναθαν, από όταν ήταν παιδί. Ο Τζόναθαν Φλιν, πρώην κατάδικος, αλκοολικός, αναξιόπιστος κι εκκεντρικός, αυτοπροσδιορίζεται ως ένας σπουδαίος ποιητής, και μπλέκει συνεχώς σε μπελάδες λόγω της συμπεριφοράς του. Ένα βράδυ, ανάμεσα στους άπορους στο άσυλο όπου δουλεύει, ο Νικ θα αναγνωρίσει τον πατέρα του και θα προσπαθήσει να δώσει μια ευκαιρία και στους δύο.  

Με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Πολ Ντέινο, Τζούλιαν Μουρ  

Χωρίς Σύνορα  
Πριν από δύο χρόνια η προβολή της ελληνοαμερικανικής ταινίας σταμάτησε τις προβολές, εξαιτίας διαφωνίας και δικαστικής διένεξης για τα δικαιώματα της μουσικής. Η ταινία επανακυκλοφορεί ξανά στις αίθουσες. Ο Θανάσης, ένας καλοκάγαθος πλανόδιος πωλητής έχει υπό την προστασία του την μικρή Μελίσα, ένα πεντάχρονο κοριτσάκι που η μητέρα της Μίλλα, μετανάστρια από την Ρωσία, του την εμπιστεύτηκε, προκειμένου να αναζητήσει την τύχη της στην Αμερική. Όλα θα ανατραπούν στη ζωή τους, όταν η Μίλλα επιστρέφει στην Ελλάδα με τον άνδρα της, για να πάρει την κόρη της στην Αμερική. Ο Θανάσης θα ταξιδέψει στην Αμερική για να συναντήσει για μια ακόμη φορά την Μελίσα. Στην προσπάθεια του αυτή θα τον βοηθήσει ένας στενός του συγγενής, σε ένα ταξίδι πολύ διαφορετικό από αυτό που περίμενε όταν έφευγε από την Ελλάδα.   
Του Νίκου Γκαϊτατζή με τους Γιώργο Βογιατζή, Γιώργο Χωραφά, Βερόνικα Βασιλακοπούλου  

Όλα για την Εύα  
Το αριστούργημα του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς παραμένει κλασικό σε κάθε θέαση. Η ταινία που προτάθηκε για 14 Όσκαρ και βραβεύτηκε με έξι είναι μια ιστορία γυναικείας φιλίας και αντιζηλίας, ένα κομψοτέχνημα του αμερικανικού σινεμά. Η Μάργκο Τσάνινγκ, μεγάλη σταρ στο Μπρόντγουεϊ, γνωρίζει και προσλαμβάνει τη νεαρή θαυμάστριά της Εύα, απολαμβάνοντας τον θαυμασμό της. Σιγά-σιγά αντιλαμβάνεται ότι πίσω από αυτόν τον θαυμασμό κρύβεται μια προσπάθεια παραγκωνισμού της. Και τότε το ματς αρχίζει. Υπέροχες οι ερμηνείες των Μπέτι Ντέιβις και Αν Μπάξτερ.


σχετικα αρθρα