100 χρόνια συμπληρώνονται από τη γέννηση του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι (1912 – 2007) και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Megaron Plus και το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να περιηγηθεί στο κινηματογραφικό του σύμπαν, μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα στον πολυβραβευμένο δημιουργό.

Θα πραγματοποιηθεί «Ένα ταξίδι μέσα από τον κινηματογραφικό φακό του Αντονιόνι» στο πλαίσιο του οποίου θα προβληθούν ταινίες του αλλά και το ντοκιμαντέρ του Carlo Di Carlo «ANTONIONI SU ANTONIONI» (2008). Οι προβολές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στην αίθουσα του  Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης».
 

Ακολουθώντας  μία μοναχική και πρωτότυπη διαδρομή, ο Αντονιόνι προσπάθησε να επισημάνει και να αναλύσει την «αρρώστια των συναισθημάτων», τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις φοβίες που κατατρέχουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Κατά τη διάρκεια της 50χρονης κινηματογραφικής του πορείας, δημιούργησε 16 ταινίες μεγάλου μήκους, 18 μικρού μήκους και απέσπασε πάνω από 150 βραβεία, υπερβαίνοντας τα σύνορα της Ιταλίας.