Ο καταξιωμένος πιανίστας Vijay Iyer έρχεται στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, με τους Stephan Crump και Marcus Gilmore, το τρίο που έχει κερδίσει τους διθυράμβους όλων των μέσων που ασχολούνται με την τζαζ.
Ήταν το τζαζ πρόσωπο του 2011, όταν 186 μουσικοκριτικοί απ’ όλο τον κόσμο (Down Beat International Critics Poll) τον ψήφισαν κορυφαίο σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες: Τζαζ Καλλιτέχνης, Πιανίστας, Ανερχόμενος Καλλιτέχνης, Γκρουπ (για το προσωπικό του τρίο) και Καλύτερο Άλμπουμ (για το Accelarando). Πολλαπλή βράβευση που αποκτά μοναδική αίγλη, καθώς αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην εξηντάχρονη ιστορία του θεσμού!

Ο ινδικής καταγωγής Αμερικανός Vijay Iyer (Βίτζεϊ Άϋερ) είναι ένας από τους πλέον χαρισματικούς μουσικούς της νεότερης γενιάς. Στον ήχο του συνυπάρχουν η κλασική τζαζ παράδοση, η πατρογονική ασιατική κληρονομιά, σύγχρονα ρεύματα όπως ροκ, φανκ, σόουλ, dub, electronica, χιπ-χοπ, οι αφρικανικές πολυρρυθμίες και οι αρμονικές μουσικότητες του 20ού αιώνα από τους Bartók, Messiaen, Ligeti, Reich.

The Vijay Iyer Trio: Vijay Iyer (πιάνο), Stephan Crump (μπάσο), Marcus Gilmore (ντραμς)
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013, 20:30 Κεντρική Σκηνή, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
Τιμές εισιτηρίων: 18, 25, 32 ευρώ - Μειωμ. 10,12,15 ευρώ