Όταν η Πανσπερμία ως επιστημονική θεωρία προέλευσης της ζωής στον πλανήτη Γη, συναντάει τις αναζητήσεις του Φώτη Γαλανόπουλου (http://www.fotisgalanopoulos.com/) στον καμβά, προκύπτει ένας ύμνος στην δημιουργία.
Ονειρικές εικόνες από το αχανές σύμπαν, βαθιά στη μήτρα της μάνας γης, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να επαναπροσδιορίσουν την ανθρώπινη διάσταση σε καιρούς που χαρακτηρίζονται από Πανσπερμία σκέψεων, εξυφαίνοντας το ποιόν και την ουσία της ίδιας της ύπαρξης. 

Βιογραφικό
Ο ζωγράφος Φώτης Γαλανόπουλος, σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών της Βενετίας, εντρυφώντας εν συνεχεία στη διερεύνηση του ασυνείδητου και την απελευθέρωση της φαντασίας που διέπουν την τάση του σουρεαλισμού. Τα έργα του αποτυπώνουν μέσα από πολυσύνθετες εικόνες, την αναλογία της ζωής και του πνεύματος, σ’ αυτό το άπειρο που ο άνθρωπος αποκαλεί σύμπαν, ενώ εκτίθενται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις γκαλερί του κόσμου, από τη Νέα Υόρκη και τη Βαρκελώνη, έως την Βενετία και την Κύπρο.

Δεκάδες είναι οι παρουσιάσεις του στην Ελλάδα, ενώ με την έκθεση «Πανσπερμία» είναι η δεύτερη φορά που συναντάει το αθηναϊκό κοινό ( 2009, Τεχνόπολις Γκάζι, “Εν οίδα…τα πάντα ρει”).    

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 8.30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 12 - 23 Φεβρουαρίου 2013
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00    
 
Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760