Η συγγραφέας και ζωγράφος Νίκη Μαραγκού σκοτώθηκε την Πέμπτη το πρωί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στην Αίγυπτο.
Το συμβάν επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για το τραγικό συμβάν.

Όπως δήλωσε η κα. Μαρκουλλή, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο προσπαθεί να εξακριβώσει τις συνθήκες του δυστυχήματος μέσω των αιγυπτιακών αρχών, πρόσθεσε όμως ότι δεν υπάρχει ακόμη πληροφόρηση από τις αστυνομικές αρχές της χώρας. Η Νίκη Μαραγκού υπέκυψε μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητικό δυστύχημα, κοντά στην πόλη Φαγιούμ, 100 χλμ. νότια του Καΐρου.

Η Νίκη Μαραγκού γεννήθηκε το 1948 στη Λεμεσό της Κύπρου και έζησε στη Λευκωσία. Σπούδασε κοινωνιολογία στο (δυτικό) Βερολίνο (1965-1970). Εργάστηκε αρχικά ως δραματουργός στο Κρατικό Θέατρο της Κύπρου.

Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, είχε κάνει επτά ατoμικές εκθέσεις και είχε λάβει μέρος με έργα της στις Μπιεvάλε Χαρακτικής της Λoυμπλιάvα το 1993 και Καΐρoυ το 1996.

Ήταν συγγραφέας διηγημάτων, μυθιστορημάτων, ποιημάτων και παραμυθιών. Είχε εκδώσει πλήθος βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα: «Είναι ο πάνθηρας ζωντανός;» (1998), «Selections from the Divan» (2001), «Γιατρός από τη Βιέννη» (2003), «Divan» (2005), «Ο Δαίμων της πορνείας» (2007).          
                          
Η Νίκη Μαραγκού είχε τιμηθεί με τα κυπριακά Κρατικά Βραβεία ποίησης (1988), διηγήματος (1991) και με το βραβείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια (1998). Το 2006 είχε βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για τη συλλογή ποιημάτων «Divan».