«Λατρεύω τη χυδαιότητα. Με έλκει αφάνταστα η κακογουστιά, που τη θεωρώ πιο διεγερτική από το καλό γούστο, το οποίο στην πραγματικότητα δεν αποτελεί παρά τυποποίηση του βλέμματος»… Είτε με τις λεκτικές είτε με τις οπτικές δηλώσεις του φακού του, ο Χέλμουτ Νιούτον, ο διάσημος φωτογράφος ο οποίος δήλωνε «απλώς ένας μισθωμένος εκτελεστής» αναμφισβήτητα ήξερε να προκαλεί βλέμματα και αντιδράσεις.
Αν θέλετε να δείτε από κοντά ένα χορταστικό corpus έργων του, σημειώστε ότι η έκθεση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τελικά δεν κατεβάζει αυλαία στις 3/3, αλλά στις 21/2.

Παρουσιάζονται τα περίφημα μεγάλα γυναικεία γυμνά του (για τα οποία είχε ως πηγή έμπνευσης τις φωτογραφίες των αστυνομικών ταυτοτήτων των τρομοκρατών που έδρασαν τη δεκαετία του ’70 στη Γερμανία, έτσι όπως τις μεγέθυναν και τις διοχέτευαν στα ΜΜΕ οι δικαστικές αρχές), καθώς και πολλά ακόμα έργα από τις βασικές θεματικές του (τις σειρές A gun for Hire, Fired, Villa d’ Este, Habille/Deshabille, Domestic Nudes και πορτρέτα ανθρώπων της μόδας και του θεάματος).