Ένα εξαιρετικό κι αγαπημένο ελληνικό έργο, ένα έργο που ακουμπά στην καρδιά μας, δραματοποιεί την φετινή Άνοιξη η Μιμή Ντενίση, σε δικό της κείμενο και σκηνοθεσία, με τίτλο «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντά τον Μάγκα».
Το έργο στηρίζεται στα ημερολόγια και στο αριστούργημα της Π. Δέλτα «ο Μάγκας». Πρόκειται για μια λαμπερή και πολύ προσεγμένη παραγωγή, με πολυπληθή θίασο καλών ηθοποιών. Κεντρικό πρόσωπο και αφηγήτρια είναι η Πηνελόπη Δέλτα, που κατευθύνει το έργο σαν αόρατη δύναμη και αλλάζει την πλοκή. Ήρωες του έργου είναι μια οικογένεια Ελλήνων της Αλεξάνδρειας –σαν την πραγματική οικογένεια της Π. Δέλτα – και … ο Μάγκας.

Μέσα από την καθημερινότητα τους, πραγματεύεται όλες τις μεγάλες ιδέες: την ελευθερία, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την ισότητα,  για να καταλήξει στο κεντρικό θέμα του έργου που είναι ο Μακεδονικός αγώνας.Το ιδιοφυές εύρημα της Δέλτα είναι πως όλα αυτά περνούν και μέσα από τα μάτια του Μάγκα –του σκύλου της οικογένειας. Αυτός είναι ο σύντροφος της Πηνελόπης και γι αυτό όλα λέγονται με χιούμορ, σπιρτάδα και χωρίς σοβαροφάνεια.

Γέλιο και συναίσθημα πάνε χέρι-χέρι, μα πάνω απ όλα λάμπει η αγάπη της Δέλτα για την Ελλάδα. Το έργο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και θυμίζει τις αξίες που πάντα χαρακτήριζαν την Ελλάδα και που είναι εποχή να  θυμηθούμε και να θυμίσουμε.Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στην Κύπρο, η Πηνελόπη Δέλτα και ο Μάγκας θα ταξιδέψουν στον Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής 6-11 Μαρτίου) και θα καταλήξει στην Αθήνα για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (‘Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 3 - 28  Απριλίου). 

Ηθοποιοί: Πηνελόπη Δέλτα η Μιμή Ντενίση Μάγκας ο Δημήτρης Μακαλιάς

ΜΕΓΑΡΟ Θεσσαλονίκης  6 – 11 Μαρτίου

Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης 3 - 28  Απριλίου (περιορισμένος αρ. παραστάσεων)