Οι «Καρέκλες», το εμβληματικό έργο του σπουδαίου γαλλο-ρουμάνου συγγραφέα Ευγένιου Ιονέσκο, παρουσιάζεται μέσα από τη φρέσκια και ανατρεπτική ματιά του νέου και ταλαντούχου σκηνοθέτη Ευριπίδη Λασκαρίδη, από τις 22 Φεβρουαρίου και για μόλις δέκα παραστάσεις στο θέατρο «Εγνατία», στη Θεσσαλονίκη.  
Πρόκειται για μια παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού «Ακροπόλ», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το φετινό χειμώνα στη νέα σκηνή του Οργανισμού, το θέατρο «Ροές» στην Αθήνα.  

Οι «Καρέκλες» είναι ένα έργο γραμμένο το 1952, μια τραγική φάρσα, όπου τραγικοί και γκροτέσκοι τόνοι εναλλάσσονται δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα χιούμορ και μεγάλης έντασης.  

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Ευριπίδης Λασκαρίδης, σημειώνει: «Οι “Καρέκλες” του Ιονέσκο είναι μία “μεταφυσική φάρσα” στην οποία δύο ξεχασμένοι γέροι 98 ετών, ως άλλοι Αδάμ και Εύα μακριά από τον προ πολλού χαμένο παράδεισό τους, βάζουν μπρος την φαντασία τους, τόσο παιδική όσο και δαιμόνια, προκειμένου να κρατηθούν λίγο ακόμη στη ζωή. Ακριβώς εξήντα χρόνια μετά την πρεμιέρα του έργου, σε μια Ελλάδα που αφήνει πίσω της την χρυσή εποχή της σύγχρονης ευημερίας -και σχεδόν αλαζονικής αισιοδοξίας- βρίσκω το έργο περισσότερο επίκαιρο από ποτέ».  

Τους δύο ρόλους ερμηνεύουν η Όλια Λαζαρίδου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος που για πρώτη φορά - έπειτα από πολλές συνεργασίες στον κινηματογράφο -  βρίσκονται μαζί συμπρωταγωνιστές στη σκηνή.  

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Όλια Λαζαρίδου
 
Πρεμιέρα: Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, 9.15 μ.μ.
 
Παραστάσεις θα δοθούν:
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 6.15 μ.μ. και στις 9.15 μ.μ.
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ.
Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ.
Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 9.15 μ.μ.
Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 9.15 μ.μ.
Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 6.15 μ.μ. και στις 9.15 μ.μ.
Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 8 μ.μ.
 
Info: Θέατρο «Εγνατία», Πατριάρχου Ιωακείμ 1, πλ. Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-225172