Στο τιμόνι του Ελληνικού Φεστιβάλ παραμένει ο Γιώργος Λούκος με υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τζαβάρα.
Ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει ακόμη, καθώς αναμένεται υπογραφή και από τον υπουργό Οικονομικών. Η εξέλιξη αυτή βάζει τέλος στη σεναριολογία μηνών που ήθελε την αντικατάσταση του Γιώργου Λούκου, καθώς η θητεία του είχε λήξει από το καλοκαίρι. Αντίπαλος της διοργάνωσης είναι πλέον ο χρόνος για να ετοιμαστεί το πρόγραμμα. Νεφελώδες είναι το τοπίο και σε οικονομικό επίπεδο σχετικά με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Φεστιβάλ. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως μιλούν για ένα φεστιβάλ μικρότερο και χωρίς ακριβές παραγωγές. 

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε την παραίτηση του προέδρου, Θωμά Τρικούκη και του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, καθώς έχει γίνει αποδέκτης της έντασης που υπάρχει ανάμεσά τους, με αποτέλεσμα τα μέλη να υποστηρίζουν πως είναι αδύνατη η διοίκηση του θεάτρου. Η παραίτηση, σύμφωνα με τον κ. Τζαβάρα, θα «διευκολύνει την άσκηση των κατάλληλων χειρισμών για να επανέλθει η ηρεμία στους κόλπους του θεάτρου».

πηγή: onlytheater.gr