Οι “Εικόνες της Σύγχρονης Σερβίας”, είναι μία έκθεση που ιχνηλατεί με έναν πολύ διεισδυτικό αλλά και ιδιαιτέρως φαντασιακό τρόπο τον Βαλκανικό τρόπο ζωής μέσω των θεμάτων τα οποία προσεγγίζει. Αυτές οι εικόνες χωρίς να συνδεόνται με κάποιο συγκεκριμένο χρόνο ή τόπο πέρα ίσως μόνο από την Βαλκανική τους ατμόσφαιρα, δημιουργούν έναν σουρρεαλισμό.

Το περιβάλλον, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να εκμηδενιστεί ή και να ενταθεί η ομορφιά του από την ανθρώπινη παρέμβαση. Ο κόσμος των Ρομά, μία παράδοξη και συνταρακτική οπτική σε σχέση με τις συνθήκες ζωής. Ο αθλητικός κόσμος και η βία που πολλές φορές τον διακατέχει. Η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανάμεικτα συναισθήματα που την συνοδεύουν. Οι μεταπτώσεις αυτές στις θεματικές ενώνουν τα κομμάτια της σύγχρονης πραγματικότητας δημιουργώντας μία πλήρη αφήγηση.

Εικόνες που παραπέουν ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν και σε μερικές περιπτώσεις ίσως μας δείχνουν και μία κλεφτή ματιά από το μέλλον. Είναι εικόνες αντιπροσωπευτικές στιγμών ... καταστροφικών, θριαμβευτικών, καίριων και άλλοτε ίσως αλαζονικών. Οι “Εικόνες της Σύγχρονης Σερβίας”, λειτουργούν ως ένα σύγχρονο σουρρεαλιστικό παραμύθι που μπορεί να ειπωθεί χωρίς την συνοδεία του λόγου.

Οι φωτογραφίες επιλέχθηκαν μέσα από την Press Photo Srbja 2010, έναν ετήσιο θεσμό που αναδεικνύει τις καλύτερες φωτογραφίες στα ΜΜΕ της Σερβίας.

Novak Djurovic (SR), Aleksandar Stankovic (SR), Rade Prelic (SR), Zorana Jevtic (SR), Sanja Knezevic (SR), Bogdan Pedovic (SR), Sasa Colic (SR), Milovan Milenkovic (SR), Djrdje Kojadinovic(SR), Zeljko Jovanovic (SR), Marko Risovic (SR), Igor Pavicevic (SR), Oliver Bunic(SR), Jaroslav Pap (SR), Dragan Vuckovic (SR), Nemanja Jovanovic (SR), Alexander Plavevski (SR), Andrija Ilic (SR), Jovana Cetkovic (SR), Edvard Molnar (SR), Andrej Isakovic (SR), Luka Knezevic – Strika (SR), Nemanja Pancic (SR), Darko Stanimirovic (SR), Pedja Milosavljevic (SR), Marko Djokovic(SR), Oliver Bunic (SR), Nebojsa Raus(SR), Dragan Kardarevic(SR), Nebojsa Markovic (SR), Sasha Djordjevic (SR), Matt Lutton (US).

Την επιμέλεια της έκθεσης συνυπογράφουν η Σοφία Ζησίμου και η Αλεξάνδρα Γρυπάρη.
Η έκθεση διοργανώνεται με τη στήριξη της πρεβείας της Σερβίας στην Ελλάδα.

Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival.


Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 14.00 – 22.00