Ο συγγραφέας του, ιδρυτής του θεάτρου GRIPS, θα επισκεφθεί την Αθήνα την Κυριακή 3 Μαρτίου για να παρακολουθήσει την παράσταση, που μετέφρασε και διασκεύασε ο Βασίλης Κουκαλάνι και σκηνοθέτησε μαζί με τον Παντελή Δεντάκη «Μια γιορτή στου Νουριάν» στο θέατρο Πορεία και να συζητήσει με κοινό και δημοσιογράφους.
Ο Φόλκερ Λούντβιγκ (ψευδώνυμο) γεννήθηκε το 1973 στο Λούντβιγκσαφεν. Ιδρυτής και ερμηνευτής του θεάτρου GRIPS το 1969. Σπούδασε γερμανική φιλολογία και ιστορία της Τέχνης στο Βερολίνο και στο Μόναχο. Το GRIPS ήταν στο καιρό του μοναδικό γιατί έως τότε το παιδικό θέατρο στη Δυτική Γερμανία αποτελούνταν σχεδόν ολοσχερώς από Χριστουγεννιάτικα παραμυθάκια που παρουσιάζονταν με τρόπο βαρετό και ανέμπνευστο.

Το «Μια γιορτή στου Παπαδάκη» (που τώρα μετονομάστηκε σε «Μια γιορτή στου Νουριάν»), υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα έργα που παρουσίασε ποτέ το GRIPS και που είχε κι έχει τεράστιο αντίκτυπο. Πραγματεύεται ένα σημαντικό  θέμα: τους μετανάστες, ή ακριβέστερα τους Gastarbeiter (οικονομικούς μετανάστες-εργάτες), των οποίων τα παιδιά πλημμύριζαν κατά χιλιάδες τα γερμανικά σχολεία. Στην ομάδα του Λούντβιγκ πήρε χρόνια να βρει τη σωστή ιδέα  για την πλοκή του έργου. Παρεμπιπτόντως το τελικό τραγούδι της παράστασης ("είμαστε όλοι παιδιά της ίδιας γης"), το οποίο στην ελληνική παράσταση υπογράφουν οι Active Member, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του θεάτρου GRIPS από ιδρύσεώς του!

Στις 3 Μαρτίου,  νέοι και  νέες, έφηβοι, αλλά και παιδιά πολλών ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία στο θέατρο Πορεία να παρακολουθήσουν την παράσταση «Μια γιορτή στου Νουριάν» και να συνομιλήσουν με τον ιδρυτή του θεάτρου GRIPS.  

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Μετάφραση – Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης - Βασίλης Κουκαλάνι
Ηθοποιοί: Πολυξένη Ακλίδη, Γιώργος Δάμπασης, Βασίλης Κουκαλάνι, Ηρώ Μπέζου, Πέτρος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Τιτόπουλος,
Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
 
Διεύθυνση: Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69 - Πλατεία Βικτωρίας
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210.8210991 & 210.8210082

Κυριακή 03/03/2013 στις 12:00 π.μ.
Γενική είσοδος: 8 ευρώ