Το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν στο Φουαγέ του θεάτρου Ολύμπια, δύο συναυλίες αφιερωμένες σε δύο σημαντικούς συνθέτες: τον Γιοχάνες Μπραμς και τον Οττορίνο Ρεσπίγκι.  
Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 18.00, ο Γιάννος Μαργαζιώτης και η Άννη Τόστσιου θα παρουσιάσουν τη Σονάτα για βιολί και πιάνο σε λα μείζονα, έργο 100 και τη Σονάτα για βιολί και πιάνο σε ρε ελάσσονα, έργο 108.

Από τις τρεις συνολικά σονάτες για βιολί και πιάνο που συνέθεσε ο Μπράμς, στην συναυλία θα ακουστούν η σονάτα αρ.2 σε Λα μείζονα, η επονομαζόμενη «σονάτα των αρχιτραγουδιστών» και η σονάτα αρ.3 σε Ρε ελάσσονα. Μαζί με την σονάτα αρ.1 σε Σολ Μείζονα η οποία έχει το προσωνύμιο «σονάτα της βροχής», αυτό που παρατηρεί κανείς εύκολα είναι ότι η επιλογή των τονικοτήτων έχει γίνει με κριτήριο τις ανοιχτές χορδές του βιολιού, όπου ο ήχος του οργάνου είναι πιο λαμπερός.

O Γιάννος Μαργαζιώτης και η Άννη Τότσιου συνεργάζονται ως μέλη του Artis piano trio από το 2000. Με το σύνολο αυτό εμφανίζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε γνωστές αίθουσες και φεστιβάλ όπως, μεταξύ άλλων, το Μέγαρο Μουσικής, το Carnegie Hall, τα φεστιβάλ “Αθηνών” και “Κυκλάδων”. Ανάμεσα στις πολλές σημαντικές συνεργασίες με μουσικούς όπως ο βιολιστής Vladimir Mendelssohn, o τσελίστας Frans Helmerson, η βιολονίστα Mihaela Martin, οι πιανίστες Δημήτρης Σγούρος, Γιάννης Βακαρέλης, εξέχουσα σημασία και για τους δύο έχει η διδασκαλία. Ο Γιάννος διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και η Άννη στο Εθνικό Ωδείο.  

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον «Νεοκλασικό της Μεσογείου» Οττορίνο Ρεσπίγκι. Στο έργο του Ρεσπίγκι συναντάμε αγαπημένες εικόνες από τη Μεσόγειο, εκεί όπου η ποίηση και η μουσική ψιθυρίζουν μέσα στην αρχαία γαλήνη των σπασμένων αγαλμάτων. Εικόνες μνήμης και ταυτότητας.    

Θα παρουσιαστούν τα ακόλουθα έργα:
Notte (ποίηση: Ada Negri)
Pioggia (ποίηση: Vittoria Aganoor Pompili)
Crepuscolo (Από τον κύκλο Deità Silvane πάνω σε πέντε ποιήματα του Antonio Rubino)
Nebbie (σε ποίηση της Ada Negri)
Νυχτερινό για σόλο πιάνο
Soupir (ποίηση: Sully Prudhomme)
Razzolan sopra l’aja le galline (Από τον κύκλο Rispetti Toscani, σε ποίηση του Arturo Birga)
 
Κουιντέτο για κουαρτέτο εγχόρδων και πιάνο σε φα ελάσσονα
1. Allegro
2. Andantino
3. Vivacissimo - Meno mosso - Andantino – Lentamente - Presto
 
Il Tramonto για κουαρτέτο εγχόρδων και υψίφωνο (απόδοση στα ιταλικά του ποιήματος του P. B. Shelley: Roberto Ascoli)