Ποιος είπε πως οι μίζες, τα δημοσιονομικά σκάνδαλα και η πολιτική διαπλοκή είναι προϊόν των τελευταίων ετών; Ο Νικολάκι Γκόγκολ έρχεται να μας αποδείξει πως τα ίδια και χειρότερα ίσχυαν το μακρινό 1833 στην εξίσου μακρινή Ρωσία! Μετά τη μεγάλη επιτυχία της «Αγίας Ιωάννα των Σφαγείων» του Μπρεχτ, μια ακόμη πολλά υποσχόμενη παραγωγή ανεβαίνει στο θέατρο Ακροπόλ:
ο πάντα επίκαιρος «Επιθεωρητής» του Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, με ένα αήττητο δίδυμο στους πρώτους ρόλους, τον βετεράνο Γιώργο Αρμένη ως Έπαρχο και τον –κατάξανθο για τις ανάγκες του ρόλου- Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ως υποτιθέμενο επιθεωρητή.

Η υπόθεση έχει ως εξής: σε μια επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας, ο διοικητικός μηχανισμός του κράτους χαρακτηρίζεται από διαπλοκή, διαφθορά, απάτες και δωροδοκίες. Ωστόσο, όταν αναγγέλλεται ότι θα έρθει ο Κρατικός Επιθεωρητής, τότε αναδεικνύεται όλη η αυθαιρεσία της τοπικής εξουσίας. Πριν εμφανιστεί ο επιθεωρητής, στην πόλη φτάνει ένας νεαρός δημόσιος υπάλληλος, ο Χλεστακώφ, ο οποίος, χάρη στη φυσιογνωμία του και την ενδυμασία του, εκλαμβάνεται ως επιθεωρητής. Η παρεξήγηση αυτή γίνεται η αιτία για συναρπαστικές κωμικές καταστάσεις... Όπως σημειώνει κι ο σκηνοθέτης της παράστασης: «σε μία -χαμένη στο “πουθενά”- επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας κατέχουν τις Αρχές φαύλοι απατεώνες. Κι όμως, αυτοί οι δεξιοτέχνες της απάτης έντρομοι πέφτουν θύματα ενός πανούργου κομψευόμενου πρωτευουσιάνου που τους τρομοκρατεί, αλλά και τους συναρπάζει».

Συμπρωταγωνιστούν οι Αριέττα Μουτούση, Μιχάλης Μητρούσης, Δανάη Σκιάδη, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Ψυχογιός, Θανάσης Κουρλαμπάς, Θανάσης Δήμου, Άγγελος Μπούρας, Βαγγέλης Ψωμάς, Θωμάς Γκαγκάς και Γιώργος Μπούγος.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 15/3.