Από τις 27 Φεβρουαρίου ως τις 10 Μαρτίου 2013 η παράσταση «Τηλέμαχος - Should I Stay or Should I Go?» των Ανέστη Αζά & Πρόδρομου Τσινικόρη με θέμα την μετανάστευση ανεβαίνει στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.  
«Όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα, ακούμε τους άλλους να λένε "ήρθε ο Γερμανός". Τα βλέπετε λοιπόν; Είμαστε ξένοι τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα. Σε ποιον τόπο δεν θα είμαστε ξένοι; Στην Τουρκία, ίσως;»

Αλλοτινοί μετανάστες και γκασταρμπάιτερ, σύγχρονοι Αθηναίοι ταλανισμένοι από την κρίση και ειδικοί, συζητούν επί σκηνής, από κοινού με τον Πρόδρομο Τσινικόρη στον ρόλο του Τηλέμαχου, την κατάσταση στην Ευρώπη και αφηγούνται την προσωπική τους οδύσσεια – από την αναμέτρηση με τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη μέχρι το βίωμα της απώλειας και της εξαπάτησης, της ενοχής και του οικονομικού χρέους, της ανεργίας και της αυταπάρνησης. Κατ' αυτό τον τρόπο, ο Τηλέμαχος και οι πολυταξιδεμένοι του σύντροφοι εξετάζουν τα διάφορα αυτο- και ετερο- στερεότυπα, στο πλαίσιο της αναμέτρησης με τη σύγχρονη κρίση. 

Η παλιά γενιά μεταναστών και οι «φυγάδες» της σημερινής οικονομικής κρίσης συναντιούνται σε μια παράσταση-ντοκουμέντο. Πρωταγωνιστές σε αυτό το «θέατρο της πραγματικότητας» δεν είναι μια ομάδα ηθοποιών αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες της Γερμανίας. Αφηγούνται στο κοινό τις ιστορίες τους, ο καθένας ως ένας σύγχρονος Οδυσσέας, είτε ζωντανά επί σκηνής είτε μέσω οπτικοακουστικού υλικού. 

Συμπαραγωγός στην παράσταση είναι το κατεξοχήν διαπολιτισμικό θέατρο του Βερολίνου, Ballhaus Naunystrasse, του οποίου το καλλιτεχνικό πρόγραμμα εποπτεύει ο διεθνούς φήμης Τούρκος κινηματογραφιστής Φατίχ Ακίν. 

Στα ελληνικά και τα γερμανικά με υπέρτιτλους στα ελληνικά 

Τιμές εισιτηρίων: 18 € | Μειωμ. 10 € 
Τιμές Φίλων της Στέγης: 14€ | Μειωμ. 9€