Τον Μάρτιο του 2013 ο Michel Legrand, ο περίφημος Γάλλος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής θα βρίσκεται στην Αθήνα για τρεις μοναδικές εμφανίσεις στο Gazarte. Για τρία βράδια θα έχουμε μπροστά μας, σε απόσταση αναπνοής, έναν ζωντανό θρύλο να παίζει τη μουσική που έγραψε για σπουδαία φιλμ, με αποκορύφωμα εκείνη για τις «Ομπρέλες του Χερβούργου».
Αλλά και το μοτίβο από την ταινία «The Go Between», το τραγούδι «I will wait for you», το «Windmills of your mind» και πολλά ακόμα, όχι απλώς αγαπημένα αλλά συνώνυμα των πιο ειλικρινών συναισθημάτων μας.
 

Λίγα λόγια για τον Michel Legrand


Ο Γάλλος συνθέτης και πιανίστας συνθέτει και δίνει συναυλίες για περισσότερα από 50 χρόνια. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους, εν ζωή, θρύλους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η αφοσίωση του στη μουσική ταυτίζεται με την ίδια του τη ζωή.
 

«Από παιδί, φιλοδοξία μου ήταν να περιβάλλομαι από μουσική», έχει πει. Και ξεκίνησε πολύ μικρός. Σε ηλικία μόλις είκοσι χρόνων, έβλεπε το ντεμπούτο του «I Love Paris» (και τον Μάιλς Ντέιβις στην τρομπέτα) με γνωστά τραγούδια για την «Πόλη του Φωτός», να πουλάει οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα και να μετατρέπεται σε ένα κλασικό άλμπουμ του easy listening.
 

Το 1955 δοκίμασε ένα διαφορετικό τρόπο έκφρασης, γράφοντας μελωδικές συνθέσεις για τον κινηματογράφο. Το παιδί θαύμα εξελίχτηκε σ’ έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής, ever - συνεργάστηκε με δεκάδες σκηνοθέτες από τον Ζαν Λυκ Γκοντάρ ως και τον Κλιντ Ήστγουντ. Με περισσότερες από 200 συνθέσεις έργων για κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, εκατοντάδες άλμπουμ, 3 βραβεία Oscar (και 13 υποψηφιότητες συνολικά) και 5 Grammy.