Παράγοντας σε πείσμα των καιρών εκτελέσεις υψηλής αισθητικής, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών γιορτάζει τα εβδομήντα χρόνια συνεχούς παρουσίας και εμφανίζεται την Παρασκευή 1/3 στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής για μια εορταστική συναυλία με έργα των Γιάννη Χρήστου, Max Bruch, Θόδωρου Αντωνίου, Χρίστου Παπαγεωργίου, Luigi Bassi και Νίκου Σκαλκώται με τους σολίστ να τοποθετούνται στο επίκεντρο. 
Μουσικός παγκόσμιας κλάσης, ο κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης ερμηνεύει την «Φαντασία κοντσέρτου για κλαρινέτο και ορχήστρα πάνω σε θέματα από τον Ριγκολέτο του Βέρντι» του Μπάσι, ενορχηστρωμένη από τον Γιάννη Σαμπροβαλάκη. Μην χάσετε ένα τόσο φίνο & ηδύφωνο κλαρινέτο! 

Θαυμάσια επιλογή από ελληνικές συνθέσεις: παλιές, όπως η περίφημη «Μουσική του Φοίνικα» του Χρήστου, και 6 από τους «Ελληνικούς Χορούς» του Σκαλκώτα, και νεώτερες, όπως ο «Πυρρίχιος» του Χρ.Παπαγεωργίου και το «Just Drumming» του Θόδ.Αντωνίου, με σολίστ τον κρουστό Σπύρο Λάμπουρα. 

Τέλος, ένας από τους εξάρχοντες βιολιστές της ΚΟΑ, ο Δημήτρης Σέμσης ερμηνεύει το γοητευτικά ρομαντικό «Adagio appassionato» του Μπρουχ.