Με το φιλόδοξο όραμα να ενεργοποιήσει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, μια κωμική ιστορία, θλιβερά ρεαλιστική και αισιόδοξα φανταστική, αναζητεί το αληθινό νόημα μέσα στην απονενοημένη  πραγματικότητα, προσφέροντας στήριξη σε σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας.


Με ελεύθερη συνεισφορά εισόδου, το έργο της Μαρίας Λαϊνά «Το Νόημα», που παρουσιάζεται από την εταιρεία θεάτρου Πάνδημος Ηώς και τη Δήμητρα Χατούπη, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, αφιερώνει στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων «Καποτά» τα έσοδα δύο παραστάσεών του, που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «Δήλος», το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 9.30 το βράδυ.

Σε ένα από τα πιο καυστικά και σατιρικά κείμενα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, μία γυναίκα παραδίδεται στα πλάσματα της φαντασίας της, που -  αγανακτισμένα από την αποπνικτική ελληνική πραγματικότητα  - τα βάζουν με όλες τις «μεγάλες» κατακτήσεις του «πολιτισμού» μας, επιστρατεύοντας την τέχνη, την ψυχανάλυση, τη μοναξιά, τη φύση και, κυρίως, τον νεοελληνικό μας κανιβαλισμό, σε μία σοβαρά χιουμοριστική παράσταση.

Κοντέινερ «5 αστέρων»…


Ο καταυλισμός σεισμοπλήκτων «Καποτά» βρίσκεται στα Λιόσια και «φιλοξενεί» περίπου 4.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων οι 1.500 είναι ανήλικοι. Στα κοντέινερ των δύο μικρών δωματίων, χτυπημένες από τη φτώχεια, ζουν επταμελείς και οκταμελείς πολύτεκνες οικογένειες, ενώ τον τελευταίο χρόνο καταφεύγουν εκεί και άστεγες οικογένειες, των οποίων και οι 2 γονείς είναι άνεργοι, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Με σκοπό τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, μία μικρή εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται εδώ και 7 χρόνια στον καταυλισμό, προσπαθεί να δώσει βοήθεια και ελπίδα στους ανθρώπους αυτούς και ιδιαίτερα στις αθώες παιδικές ψυχές που δεν πρέπει να πάψουν να ονειρεύονται, μέσα από παιχνίδια, ζωγραφική, κατασκευές, θέατρο, βοήθεια στα μαθήματα του σχολείου, εξόδους για παρακολούθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και υλική υποστήριξη (τρόφιμα, ρούχα, είδη οικιακής χρήσεως).

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη, βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Γεωργίου, σκηνικά - κοστούμια: Μάριος Ράμμος, φωτισμοί: Βασίλης Καραργύρης, κίνηση: Νικολέτα Ξεναρίου, μουσική επιλογή: Γεωργία Μαυραγάνη, video art: Γιάννης Γεωργίου, Γιάννης Κολόζης, φωτογραφίες: Ζαφείρω Βλάχου - Ελένη Κούκουλα. Παίζουν: Δήμητρα Χατούπη, Περσεφόνη Γεραγγέλου, Δέσποινα Γεωργοσοπούλου, Αιμίλιος Αλεξανδρής, Μαρένια Καραγιάννη, Μαντώ Κεραμυδά, Μιχάλης Κασιμάτης, Γιούλη Αθουσάκη.

Πληροφορίες

Χώρος θεατρικών εκδηλώσεων «Δήλος», Ελευσινίων 11 Α – Αθήνα (μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 210 5203562. Κρατήσεις θέσεων: 210 5235250, 6977 661087. Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά. Πληροφορίες για την ομάδα υποστήριξης του καταυλισμού Καποτά:  210 4978132, 6972 871846.

 

Πηγή: naftemporiki.gr