Το μυθιστόρημα του Ιρλανδού συγγραφέα Μπραμ Στόκερ «ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ» που εκδόθηκε το 1897 και από τότε μέχρι σήμερα μεταφέρθηκε στα κινηματογραφικά πλατό πολλές φορές με τελευταία την ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα μεταφέρεται τώρα και στη θεατρική σκηνή του Θεάτρου Παραμυθίας (Παραμυθίας 27 και Μυκάλης Κεραμεικός- Γκάζι- Αθήνα). Η παράσταση γίνεται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ρουμανίας. Χορηγός επικοινωνίας: ΕΤ-1 και ΝΕΤ (τηλεόραση) και το κρατικό ραδιόφωνο.


Περίληψη

Ο Κόμης Δράκουλας είναι ένας πάμπλουτος και ιδιοφυής αριστοκράτης, ο άρχοντας της Τρανσυλβανίας. Μετά την αυτοκτονία της πολυαγαπημένης του γυναίκας συμπράττει με το Διάβολο προκειμένου να του χαρίσει την τραγική αθανασία του. Έτσι καταδικασμένος να τρέφεται με το αίμα των θυμάτων του, περιπλανάται φιγούρα τραγική καταδικασμένος στην επιλογή της αιώνιας τιμωρίας του. Ο Δράκουλας θα ερωτευτεί παράφορα τη νεαρή και αθώα Μίλβια Χάρκερ αρραβωνιασμένη με τον Τζόναθαν Χάρκερ τους οποίους και τελικά θα φυλακίσει στο κάστρο του ανάμεσα στα νεκροζώντανα θύματά του.

Η λογοτεχνική φαντασία της υπόθεσης του έργου υπόσχεται ένα υπαρξιακό- ερωτικό θρίλερ σε μια παράσταση με πολλές ανατροπές.