Μετά τη θετική ανταπόκριση του θεατρικού κοινού στην παράσταση του έργου του Fowles, «Ο Συλλέκτης» στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κωνσταντακόπουλου και πρωταγωνιστές τον Ιωάννη Παπαζήση και την Ειρήνη Φαναριώτη, οι παραστάσεις παρατείνονται ως την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και με νέα μέρα, κάθε Κυριακή στις 19.00.     
«…Λένε πως, “σε κάθε ιστορία υπάρχουν δύο πλευρές”. Πιστεύω πως αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι άνθρωποι βγάζουν πάντα λάθος συμπεράσματα, κρίνοντας καταστάσεις τις οποίες, στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουν καθόλου.... Με αφορμή την παραδοχή ότι τα πάντα στη ζωή έχουν περισσότερες από μία όψεις, η θεατρική προσαρμογή, βασισμένη στη μυθοπλασία του Fowles στον «Συλλέκτη», προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις λειτουργίες των ακραίων αντιθέσεων.  

Ένας νέος ανήσυχος και φιλόδοξος (Ιωάννης Παπαζήσης), που βρίσκει διέξοδο συλλέγοντας πεταλούδες, κερδίζει αναπάντεχα χρήματα και παίρνει την απόφαση  να απαγάγει και να φυλακίσει μια νεαρή φοιτήτρια (Ειρήνη Φαναριώτη), με την οποία τον χωρίζουν έντονες κοινωνικές διαφορές. Μέσα από την προσωπική αφήγηση του Φρέντερικ Κλεγκ και τα αποσπάσματα ημερολογίων της Μιράντα Γκρέυ, τίθεται στην κρίση του θεατή, το βαθύτερο ζητούμενο του κάθε χαρακτήρα, που δεν είναι άλλο από το να μας πείσει για το δίκαιο των πράξεών του.  

Κάθε Κυριακή στις 19:00, Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15, μέσα από μία ερωτική και ταυτόχρονα «δολοφονική» ιστορία, βλέπουμε και την άλλη όψη του νομίσματος τοποθετώντας τον εαυτό μας στη θέση του θύτη. Του ανθρώπου που με τη βεβαιότητα των επιλογών του, επιλέγει να παραμένει όρθιος και να συνεχίσει.    

Εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του John Fowles
«Ο Συλλέκτης»
 

«Θέατρο 104»,  
Κεντρική Σκηνή.
Ευμολπιδών 41 στο Γκάζι

Παραστάσεις:
Κυριακή: 19.00
Δευτέρα και Τρίτη, 21.15  
Λήξη Παραστάσεων: 02/04/2013  

Εισιτήρια: 15 ευρώ (Κανονικό), 10 ευρώ (Μειωμένο)
Κάθε Δευτέρα: Γενική Είσοδος 10 ευρώ
 
Διάρκεια Παράστασης 90'.