Ως προκλητικό, παράδοξο, φευγάτο και δηκτικό θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον τίτλο του έργου «Βλαμμένη» που έγραψε ο Διαμαντής Γκιζιώτης.
Ηρωίδα του έργου είναι μια δασκάλα, η οποία έχει επιλεγεί να πει ένα παραμύθι μπροστά στον τότε πρόεδρο της Αμερικής Τζορτζ Μπους και μάλιστα μια σημαδιακή ημέρα, την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Οι τηλεοπτικές κάμερες είναι έτοιμες να αρχίσουν την απευθείας μετάδοση αλλά κι εκείνη έχει επενδύσει τα πάντα στη στιγμή που θα ξεκινήσει να αφηγείται το δικό της παραμύθι...

Η κωμωδία-παραλλαγή της «Ωραίας κοιμωμένης» ανεβαίνει στη Θεατρική Σκηνή 14η Μέρα, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη, ο οποίος επισημαίνει για την παράσταση: «Αν μπορούσαμε να ζήσουμε στο παραμύθι, θα βρισκόμασταν σε ένα φρικτό κόσμο, στον οποίο θα είχαμε και πάλι ανάγκη από άλλους να μας διηγούνται παραμύθια, μέχρις ότου κάποια στιγμή να «δικαιωθούμε» με ένα «ζήσαν’ αυτοί καλά». Τελικά όμως όλα αυτά ίσως είναι περιττά. Το «ζήσαν αυτοί καλά» μας μπορεί να το έχουμε βρει ήδη, μπορεί να το βρούμε και αλλού».

πηγή: athinorama.gr