Βραδιά Ελληνικού Κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλλοφωνίας, το οποίο διαρκεί ολόκληρο το Μάρτιο.

Με τη συμμετοχή Ούγγρων κινηματογραφόφιλων, ομογενών και Ελλήνων φοιτητών και επιχειρηματιών προβλήθηκε η ταινία «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου και η μικρού μήκους «Casus belli» του Γιώργου Ζώη, τις οποίες προλόγησε ο βασικός πρωταγωνιστής της «Ακαδημία Πλάτωνος», Αντώνης Καφετζόπουλος.

Στην εισαγωγή του, ο γνωστός ηθοποιός τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι και οι δύο ταινίες γυρίστηκαν πριν την εκδήλωση της ευρωπαϊκής κρίσης, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η Ελλάδα, τα φαινόμενα είχαν γίνει ορατά από τότε, αποδεικνύοντας έτσι ότι η τέχνη μπορεί να λειτουργεί συχνά προδρομικά για τις επερχόμενες εξελίξεις, ενώ υπογράμμισε ότι το θέμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας παίρνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Την ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Γαλλοφωνίας στη Βουδαπέστη συντόνισε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στην Ουγγαρία, σε συνεργασία με την ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου.