Και την Καθαρά Δευτέρα θα είναι μαζί μας ο «Σέρλοκ Χολμς – Το σκυλί των Μπάσκερβιλ», η κωμωδία των Στήβεν Κάννυ και Τζών Νίκολσον που παίζεται με μεγάλη επιτυχία από την αρχή της σεζόν με ιδιαίτερη απήχηση στο νεανικό κοινό. Πρόκειται μια κωμική διασκευή του διασημότερου μυθιστορήματος του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ «The hound of the Baskervilles» που μας σύστησε ο Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία. 
Γραμμένο για ένα πολυπρόσωπο θίασο τριών ηθοποιών που παίζουν πολλούς ρόλους το έργο πρωτοπαίχτηκε από την ομάδα Peepolykus το 2007 στο Λονδίνο κι έκτοτε έχει ανέβει με επιτυχία σε δεκάδες χώρες, ενώ είναι η πρώτη του παρουσίαση στην Ελλάδα.

Η ιστορία
Όταν ο Σερ Τσαρλς Μπάσκερβιλ βρίσκεται νεκρός στο αγρόκτημά του, με μια ανατριχιαστική  έκφραση τρόμου ζωγραφισμένη στο πρόσωπο και τα αποτυπώματα ενός γιγαντιαίου σκύλου δίπλα στο άψυχο κορμί, ο μέγας ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς της Μπέϊκερ Στριτ κι ο πιστός του βοηθός ντόκτορ Ουότσον αναλαμβάνουν να ξεδιπλώσουν το κουβάρι του τρομερού μυστηρίου που καλύπτει τον θάνατο του Σερ Τσαρλς και την αρχαία κατάρα του Σκύλου των Μπάσκερβιλ.  

Για άλλη μια φορά το μυστήριο του Σκύλου των Μπάσκερβιλ ψάχνει την λύση του μέσα από μια σύγχρονη και διασκεδαστική παράσταση όπου επικρατούν το παιχνίδι των ρόλων και οι συχνά απροσδόκητες αφηγηματικές λύσεις.   

Τρεις ιδιαίτερα ταλαντούχοι ηθοποιοί της νέας γενιάς δοκιμάζονται στους 18 απαιτητικούς ρόλους με συνεχείς μεταμορφώσεις σε καταιγιστικό ρυθμό. Οι Νικόλας Αγγελής, Αργύρης Γκαγκάνης και Ζήσης Ρούμπος μέσα από υπεράνθρωπες δοκιμασίες, θανατηφόρες παγίδες, ανομολόγητα πάθη, παρ’ ολίγον σεξ, χορούς και τραγούδια,  τολμούν να τα παίξουν όλα για όλα για να λύσουν τον γρίφο του Σκύλου των Μπάσκερβιλ στη σκηνή του θεάτρου Αμιράλ.     

Οι ηθοποιοί
Νίκος Αγγελής, Αργύρης Γκαγκάνης, Ζήσης Ρούμπος

ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΙΡΑΛ, Αμερικής 10, Τηλ. 210 3639385, 210 3608856  
Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ώρα 21:15
Τιμές εισιτηρίων: 15 €, 10 € φοιτητικό & ανέργων.
Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα 10’