Μπορεί το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου να είναι ακόμη στον αέρα, όμως το Εθνικό Θέατρο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Γιάννης Χουβαρδάς έχουν ήδη καταθέσει τις καλοκαιρινές προτάσεις τους για το αργολικό θέατρο.
Με μια σπανίως παιζόμενη κι εν πολλοίς άγνωστη τραγωδία του Σοφοκλή, τις «Τραχίνιες», ο Θωμάς Μοσχόπουλος επιστρέφει στην Επίδαυρο τέσσερα χρόνια μετά την άκρως ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία του στην «Άλκηστη». Η υπόθεση αφορά στην απομυθοποίηση και το θάνατο του Ηρακλή. Ο Αργύρης Ξάφης θα ερμηνεύσει τον μυθικό ήρωα, η Άννα Μάσχα τη σύζυγό του Δηιάνειρα, ενώ αυτήν την περίοδο γίνεται οντισιόν για τις νέες ηθοποιούς που θα στελεχώσουν τον Χορό. 
(πληροφορίες: 2105288112).

Η δεύτερη πρόταση του Εθνικού αφορά το μοναδικό ακέραια σωζόμενο σατυρικό δράμα της αρχαιότητας, τον «Κύκλωπα» του Ευριπίδη, τον οποίο θα ανεβάσει στην Επίδαυρο ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ο οποίος σκηνοθέτησε πέρυσι για το Εθνικό, με μεγάλη επιτυχία, το έργο «Του Κουτρούλη ο γάμος». Το βασικό θέμα του «Κύκλωπα» είναι η τύφλωση του Πολύφημου από τον Οδυσσέα, συνοδεία ενός Χορού από γυμνούς, δειλούς και άνανδρους σατύρους, με προεξάρχοντα τον Σιληνό. 

πηγή: athinorama.gr