Συλλεκτικό βιβλίο-λεύκωμα με φωτογραφίες ατυχημάτων και σκηνών εγκλήματος – τόσο εντός όσο και στα περίχωρα της Πόλης του Μεξικού – του Χαράλαμπου Ενρίκε Μετινίδη-Τσιρονίδη κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από την περίφημη γκαλερί «Aperture», η οποία φιλοξενεί αυτό το διάστημα και έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό έργο του, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Τίτλος της έκδοσης, το «101 Tragedies of Enrique Metinides» (σ.σ: «Οι 101 τραγωδίες του Ενρίκε Μετινίδη»). Περιεχόμενό της μία πλούσια επιλογή από το φωτογραφικό υλικό, το οποίο συγκέντρωσε ο 79χρονος, ελληνικής καταγωγής, Μεξικανός φωτογράφος ο οποίος μέσα σε 50 χρόνια καριέρας εργάστηκε για λογαριασμό διαφόρων φυλλάδων του μεξικανικού έντυπου τύπου, μεταξύ αυτών και της εφημερίδας «La Prensa».

Οι «101 τραγωδίες» αποτυπώνουν αποκλειστικά και μόνο στιγμιότυπα από δυστυχήματα και σκηνές εγκλήματος, τα οποία συνοδεύονται από αναφορές και σχόλια του ίδιου του δημιουργού. Η επιμέλεια της έκθεσης, καθώς και η επιλογή των φωτογραφιών είναι έργο της Τρίσα Ζιφ, το οποίο προέκυψε μέσα από στενή πενταετή συνεργασία με το φωτογράφο, ο οποίος γεννήθηκε στο Μεξικό το 1934 από Έλληνες μετανάστες.