Την ώρα που η νυσταγμένη πόλη αρχίζει να ξυπνά οι ηθοποιοί της ομάδας Ασίπκα θα έχουν ήδη πάρει τις θέσεις τους, μαζί και οι θεατές, στη σκηνή του Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες.
Η ίδια η διαδικασία της δουλειάς οδήγησε τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μπίτο και τους συνεργάτες του στην απόφαση να παρουσιάσουν, για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2011, τις «Σιωπηλές φωνές», μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρούλας Κλιάφα, στις έξι τα ξημερώματα.

Όσοι μετείχαν σ’ αυτή τη πρωτόγνωρη θεατρική εμπειρία στο Βυρσοδεψείο εντυπωσιάστηκαν από την οργάνωση της ομάδας, η οποία είχε φροντίσει να υπάρχουν μέχρι και κουβερτάκια για να ζεσταθούν οι θεατές. Ο χώρος του Θησείον κατά πάσα πιθανότητα επιβάλλει ένα άλλο στήτιμο της παράστασης. Είναι ωστόσο ένας χώρος που επιτρέπει να αναπτυχθεί μια σχέση οικειότητας ανάμεσα στους θεατές και τους ηθοποιούς και η συγκεκριμένη παράσταση που μας αποκαλύπτει μια άγνωστη, αποσιωπημένη ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, έτσι όπως αυτή καταγράφεται μέσα από προσωπικές μαρτυρίες ανδρών και γυναικών, το χρειάζεται. 

πηγή: athinorama.gr