Μια ασυνήθιστη έκθεση αστροφωτογραφίας του φωτογράφου Λουκά Χαψή, με τίτλο "Παρατηρητές του Χρόνου", διοργανώνει από τις 2 έως τις 27 Φεβρουαρίου το Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το περιοδικό "Φωτογράφος".

Η έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας γίνονται απόψε, αποτελεί ένα "αστρικό ταξίδι στη Γη των Μοάι'' και περιλαμβάνει τις καλύτερες στιγμές από την αποστολή του Έλληνα φωτογράφου στη μακρινή Νήσο του Πάσχα, στον Ειρηνικό ωκεανό, ένα από τα πιο απομονωμένα σημεία του πλανήτη μας, η οποία έχει κυρίως γίνει γνωστή για τα περίφημα αγάλματα Moai.

Όλες οι φωτογραφίες ελήφθησαν τον Ιούλιο του 2010. Αφορμή για τη φωτογράφηση αποτέλεσε η ολική έκλειψη ηλίου που ήταν ορατή στη Νήσο του Πάσχα. Ο Χαψής παρέμεινε στο νησί πάνω από ένα μήνα για να φωτογραφίσει όχι μόνον την έκλειψη αλλά και να τραβήξει πολλές αστροφωτογραφίες με κοινό παρονομαστή τα Moai, τα εμβληματικά πέτρινα αγάλματα του χαμένου πολυνησιακού πολιτισμού των Ράπα Νούι.

Ο φωτογράφος Λουκάς Χαψής έχει μέχρι σήμερα φωτογραφίσει τον ουρανό σε διάφορα σημεία του πλανήτη, από την Αρούμπα ως τη Ζάμπια και από το Καστελόριζο ως τη Νήσο του Πάσχα, όντας σε όλες τις περιπτώσεις παρατηρητής των αστρικών σωμάτων και των ουράνιων φαινόμενων, καθώς επίσης της φύσης και των οικοσυστημάτων.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη, κατά τις ώρες 10:00 - 20:00 καθημερινά, στο Ίδρυμα Ευγενίδου