Το μουσείο της Οξφόρδης Asmolian θα φιλοξενήσει από τις 7 Απριλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου του 2011 έκθεση με τίτλο «Από τον Ηρακλή μέχρι τον Μέγα Αλέξανδρο», με 550 αντικείμενα μεγάλης αρχαιολογικής και στορικής σημασίας τα οποία βρέθηκαν στις ανασκαφές των Βασιλικών τάφων στην Βεργίνα από τον θάνατο του καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικου μέχρι σήμερα.

Όλα τα αντικείμενα της έκθεσης, δήλωσε σε σχετική συνέντευξη τύπου, η Αγγελική Κοταρίδη, διευθύντρια της εφορίας προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων, για πρώτη φορά εκτίθενται εκτός Ελλάδος και ορισμένα από αυτά «δεν έχουν παρουσιαστεί ούτε στην Ελλάδα».

Για «ιδιαίτερη τιμή προς το Μουσείο» έκανε λόγο ο διευθυντής του μουσείου Κρίστοφερ Μπράουν ενώ «για το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που συνδέεται με το μουσείο Αsmolian η Αγγελική Κοταρίδη είπε ότι «η έκθεση αυτή είναι το σημαντικότερο ελληνικό πολιτιστικό γεγονός τα τελευταία χρόνια».

Στα αντικείμενα της έκθεσης περιλαμβάνονται ακόμη ευρήματα από τους τάφους των βασιλικών γυναικών της Μακεδονίας, τα οποία αποκαλύπτουν τον ηγετικό ρόλο που είχαν αυτές οι γυναίκες, ως βασίλισσες, πριγκίπισσες και ιέρειες.

Ιδιαίτερα σημαντικά θεωρούνται τα προσωπικά αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν στον τάφο της «Λαίδης των Αιγειών», που ήταν βασίλισσα ή υψηλόβαθμη ιέρεια.