current views are: 3

30 Απριλίου 2013
Δημοσίευση09:12

«Έφυγε» ο Ανδρέας Ντούζος!

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Ανδρέας Ντούζος.

Δημοσίευση 09:12’
αρθρο-newpost

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Ανδρέας Ντούζος.

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Ανδρέας Ντούζος.
Ο αγαπημένος ηθοποιός θα μείνει στη μνήμη μας με το μεγάλο χαμόγελο, μονίμως ζωγραφισμένο στα χείλη του. Τον περασμένο Ιανουάριο έπεσε και χτύπησε άσχημα στο κεφάλι.

Έκτοτε η πορεία της υγείας του άρχισε να γίνεται κρίσιμη με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, να αφήνει την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα.

O γιος του και ηθοποιός Στηβ Ντούζος αποχαιρέτησε τον αγαπημένο του πατέρα με ένα συγκινητικό μήνυμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook: «Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έχασα τον πιο σημαντικό άντρα της ζωής μου. Το πρότυπο μου. Τον πατέρα μου Αντρέα Ντούζο. Μετά από 7 χρόνια μάχη με το Αλζχάιμερ τον Ιανουάριο είχε ένα ατύχημα όπου από τότε έδωσε μία μεγάλη μάχη στην εντατική. Πάλεψε γερά, του δώσαμε ότι ήταν δυνατό από πλευράς μας και ότι καλύτερο από ιατρική φροντίδα. Δυστυχώς, δεν ήτανε αρκετό για να τον κρατήσει κοντά μας. Καλό ταξίδι Ντούζο… Οι αρχές σου, οι ιδέες σου, το ήθος σου, θα συνεχίσουν από εμένα και στη συνέχεια στον γιο μου. Οι ρίζες και οι δεσμοί οικογένειας που μας έδωσες είναι βαθιές, ακριβώς εκεί που της έχεις βάλει. Άρχοντα μου Καλό Ταξίδι». 

Συντρετριμμένη και η κόρη του Τέτα, η οποία είχε μεγάλη αδυναμία στον 76χρονο πατέρα της και ηθοποιό.

Τη δεκαετία του ’60 ο Ανδρέας Ντούζος θεωρούνταν ο ζεν πρεμιέ της εποχής, σημειώνοντας μεγάλη εισπρακτική επιτυχία σε κάθε ταινία του ελληνικού κινηματογράφου που πρωταγωνιστούσε. Είχε λάβει μέρος σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, ως ηθοποιός αλλά και ως χορευτής. Το 1967 πήγε στην Αμερική για θεατρική μετεκπαίδευση. Συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους της εποχής του, ενώ χαρακτηριστικοί ήταν οι ρόλοι του στις ταινίες «Αλλοίμονο στους Νέους», «Έξω οι Κλέφτες», «Η Βίλλα των Οργίων», «Υπάρχει και Φιλότιμο».

Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε.

Μάλιστα ο ίδιος είχε εξομολογηθεί στην εφημερίδα Espresso πως τελευταία του επιθυμία πριν αποχαιρετήσει αυτόν τον κόσμο είναι να ανέβει και πάλι στο θεατρικό σανίδι. «Οι ηθοποιοί μέχρι να βγει η ψυχή τους, το θέατρο θα ονειρεύονται!» είχε δηλώσει σε μια κατάθεση ψυχής.

Καλό ταξίδι Ανδρέα Ντούζο!