Βόλτα στην πόλη το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου

 

Όπερα

Ο Κουρέας της Σεβίλλης στη Λυρική Σκηνή

Η δημοφιλέστατη όπερα του Ροσίνι «Ο κουρέας της Σεβίλλης» παρουσιάζεται σε νέα παραγωγή από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο «Ολύμπια». Την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης έχουν διαδοχικά οι αρχιμουσικοί Γ. Πέτρου και Αλ.Αγραφιώτης,τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αναστασία Βαρέλη. Τον ρόλο του Φίγκαρο ερμηνεύουν σε διπλή διανομή ο Διονύσης Σούρμπης και ο Χάρης Ανδριανός και του Κόντε Αλμαβίβα ο Αντώνης Κορωναίος και ο Βασίλης Καβάγιας. Για 12 παραστάσεις από τις 5 ως τις 26 Φεβρουαρίου, στις 20.00.

Μουσική

Joce Feliciano στο Gazartejose_feliciano

Ένας θρυλικός σταρ εμφανίζεται σήμερα στο Gazarte. Ο Jose Feliciano ήταν ο πρώτος Λατίνος καλλιτέχνης που κατόρθωσε να εισχωρήσει
στην αμερικανική μουσική βιομηχανία. Ο τυφλός Πορτορικανός κατόρθωσε να μπλέξει την αμερικανική τζαζ και τη λάτιν με τρόπο τόσο θαυμαστό που τον έκανε διάσημο, χαρίζοντάς του 8 βραβεία Grammy και 45 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.

 

Θέατρο

Sleuth

Η διαμάχη και ο φθόνος, η μέχρι τελικής πτώσεως σύγκρουση ανάμεσα σε δύο άνδρες διαφορετικών γενεών με έπαθλο μία γυναίκα.


sleuthΗ παράσταση επαναλαμβάνεται αφού πέρσι υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, καλλιτεχνική και εμπορική.

Το έργο διέγραψε μεγάλη καριέρα διεθνώς αφού έγινε μία από τις πιο εντυπωσιακές επιτυχίες της δεκαετίας του '70: Παίχτηκε για περισσότερες από 2.000 παραστάσεις στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου και στο Μπρόντγουεϊ.

Στην Ελλάδα έχει παρουσιαστεί από αρκετά σχήματα αλλά η σημαντικότερη παράσταση ήταν με τους Χορν και Αλεξανδράκη.

Παραστάσεις: ΤΕΤ- ΚΥΡ: 21:15, Σαβ- Κυρ: και 18:15

Εισιτήρια: 25,20,16 ευρώ.

Εικαστικά

The Upside - down Scenery

H Kalfayan Galleries της Αθήνας εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Ιρανής εικαστικού Ala Dehghan με τον τίτλο “The Upside-down Scenery” έως τις 5 Μαρτίου. Η έκθεση αποτελεί την πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του έργου της Ala Dehghan, η οποία ζει και εργάζεται στην eikastika

Τεχεράνη και στο Καράζ στο Ιράν.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα, υδατογραφίες και μεικτή τεχνική σε χαρτί, τα οποία αντλούν έμπνευση από τα προσωπικά βιώματα της Dehghan και τον ρόλο της γυναίκας στο σύγχρονο Ιράν. Τα πολύχρωμα έργα της αποτελούν ένα μοναδικό αμάλγαμα καυστικού χιούμορ και κοινωνικού σχολιασμού.

Όπως ισχυρίζεται η ίδια, περπατά “με τα έργα [της] σαν ομπρέλα κάτω από τις ακτίνες της τρέλας”.

H Ala Dehghan πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στο Ιράν, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία, την Ινδία, τα Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αυστρία.
Επιμελητής έκθεσης: Vali Mahlouji

Γκαλερί Kalfayan:Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα & Σάββατο, 10.00 - 15.00 ,Τρίτη - Παρασκευή, 10.00 - 20.00