Η Συμφωνική του Λονδίνου, μια μεγάλη και παλιά ορχήστρα, με τον Ντάνιελ Χάρντινγκ στο πόντιουμ, την Ελέν Γκριμό στο πιάνο και την Ζανίν Γιάνσεν στο βιολί, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συνάντηση κορυφής, σε ένα από τα κορυφαία μουσικά γεγονότα του φετινού χειμώνα που συνδυάζουν την παράδοση με την τόλμη και τη φρεσκάδα των προσωπικοτήτων τους.

Η συναυλία της πρώτης βραδιάς -12 Φεβρουαρίου- κάνει έναν διάλογο ανάμεσα στον Ρίχαρντ Στράους: Δον Χουάν και Τάδε έφη Ζαρατούστρα και τον Σούμαν: κοντσέρτο για πιάνο, έργο 54, με την χαρισματική, Ελέν Γκριμό, στο πιάνο.

Στη δεύτερη συναυλία -13 Φεβρουαρίου- συνομιλούν, ο Ρίχαρντ Βάγκνερ: Ειδύλλιο του Ζίγκφριντ, ο Ρίχαρντ Στράους: Θάνατος και Εξαΰλωση και ο Γιοχάνες Μπραμς: Κοντσέρτο για βιολί, με την εξαιρετική Ζανίν Γιάνσεν στο βιολί.

Οι συναυλίες ανήκουν στον Κύκλο "Μεγάλες Ορχήστρες-Μεγάλοι Μαέστροι" που υποστηρίζει με την αποκλειστική χορηγία της η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Ντάνιελ Χάρντινγκ (γ.1975 Οξφόρδη) κορυφαίος μαέστρος επιστρέφει για τρίτη φορά στην Αθήνα: τον Οκτώβριο του 2008, διηύθυνε την Ορχήστρα Δωματίου Μάλερ, της οποίας είναι μουσικός διευθυντής από το 2003, και ξανά τον Μάιο του 2009, με την Βασιλική Ορχήστρα Κοντσέρτχεμπάου του Άμστερνταμ και τον Λανγκ-Λανγκ στο πιάνο.

Η Ελέν Γκριμό (γ.1969 Αιξ αν Προβάνς) ανήκει, όπως και ο Χάρντινγκ, σε μια γενιά νέων και χαρισματικών μουσικών, που προσπαθούν να κατεβάσουν την κλασική μουσική από το απρόσιτο βάθρο της και να την αποδώσουν στους σημερινούς νέους σαν τέρψη καθημερινή. Είχε και αυτή μια ασυνήθιστη καριέρα υψηλών ταχυτήτων, με εκκεντρικές επιλογές, αμφισβήτηση για την καθιερωμένη μουσική εκπαίδευση και περιφρόνηση προς τα στερεότυπα.

Η Ελέν Γκριμό έζησε και ζει ως πολίτης του κόσμου. Μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην Αμερική και την Ευρώπη και τα ενδιαφέροντά της ανάμεσα στη μουσική και την προστασία των λύκων.

Το Κέντρο Προστασίας των Λύκων, που έχει δημιουργήσει στο Νότιο Σάλεμ της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, είναι μια άγρια έκταση 120 στρεμμάτων, ένα φυσικό περιβάλλον περίθαλψης και αναπαραγωγής των αγαπημένων της αυτών ζώων. Στο βιβλίο της, "Άγριες Αρμονίες: Μια ζωή με τη Μουσική και τους Λύκους", που έγραψε το 2006, εξομολογείται τις μεταμορφωτικές και ιαματικές εμπειρίες της από τα δυο πάθη της.

Ανήσυχη και τολμηρή, έφτιαξε το δικό της "Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου" στην Ουτρέχτη.