Τέσσερις νέες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις παρουσιάζονται τον Ιούνιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η αυλαία ανοίγει στις 4 Ιουνίου με το πρωτόπαιχτο θεατρικό έργο «H Σκιά του Ειδώλου», ενώ ακολουθούν «Η Γραμμή», «Tου Κουτρούλη ο Γάμος», και το «Post Hamlet» ή μετά-Άμλετ.
Στις 4 και 11 Ιουνίου Η Σκιά του Ειδώλου, του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σε σκηνοθεσία Μαρίκας Θωμαδάκη και ερμηνεία Βασίλη Παπαδημητρίου, καταγράφει τα συναισθήματα, τη σύγκρουση ανάμεσα στην επιβεβαίωση και την ανασφάλεια ενός νεαρού ηθοποιού στην πρεμιέρα της ζωής.

Ο νεαρός υποδύεται τη ζωή του πρωτότοκου γιου του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη, Νικόλαου Δραγούμη, του ζωγράφου που έζησε στη Γαλλία, ονομάστηκε ο Βαν Γκόγκ της Ελλάδος και πέθανε στο Δρομοκαΐτειο με την παράνοια να συνοδεύει το μεγάλο του ταλέντο.

Από το Σάββατο 8 Ιουνίου και κάθε Σάββατο ώς το τέλος του μήνα, θα ανέβει η μαύρη κωμωδία Η Γραμμή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουξέ. 

Πρόκειται για το πιο γνωστό θεατρικό έργο του πολυβραβευμένου αμερικανού συγγραφέα Ίσραελ Άρθουρ Χόροβιτς, που γράφτηκε το 1967, αλλά παραμένει ακόμη και σήμερα επίκαιρο.

Πέντε άνθρωποι στέκονται σε μια ουρά και ξεχνούν τι περιμένουν. Σύγκρουση, ανταγωνισμός, διεκδίκηση. Παίζουν: Γιώργος Σουξές, Αντώνης Χαντζής, Νίκη Λειβαδάρη, Λεονάρντο Σφοντούρης και Βασίλης Χρηστίδης. 

Την Κυριακή 9 Ιουνίου η Θεατρική Ομάδα του Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων θα παρουσιάσει το έργο του Αλέξανδρου Ραγκαβή Του Κουτρούλη ο Γάμος σε σκηνοθεσία Αγγέλας Καζακίδου.

Τέλος, στις 18-19 Ιουνίου η Θεατρική Ομάδα Minus [two] ανεβάζει την παράσταση Post Hamlet ή μετά -Άμλετ σε σκηνοθεσία Στέλλας Μαρή. 

Η παράσταση, επιδιώκει να αναδείξει τον σαιξπηρικό λόγο, μέσα σε ένα ιδιότυπο, διαφορετικό έργο, ενώ συνδιαλέγεται δημιουργικά με την τεχνολογία, με τον Ινοκέντι Σμοκτουνόφσκι στο ρόλο του Άμλετ. Παίζουν οι: Γεωργία Αχιλλεοπούλου, Ηλίας Βαλάσης, Κατερίνα Γκατζόγια, Χαρά Κονταξάκη, Στέλλα Μαρή και Αγγελική Μπίνη.