Ένα εικαστικό ταξίδι σε δώδεκα κουπέ του Τρένου στο Ρουφ ξεκινούν, από τις 7 Ιουνίου, δώδεκα νέοι καλλιτέχνες-τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του Ζ’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ, και διαμορφώνουν, με την επιμέλεια του ομότιμου καθηγητή της ΑΣΚΤ, Γιάννη Ψυχοπαίδη, μια συνολική εικαστική πρόταση με θέμα το ταξίδι και τους ταξιδιώτες.
Το Νέο Βαγόνι του Τρένου μεταμορφώνεται με ευφάνταστες καλλιτεχνικές προτάσεις σε δώδεκα διαφορετικούς μικρό-κόσμους, που αιφνιδιάζουν και ανατρέπουν το αυτονόητο και το αναμενόμενο.

Ζωγραφική, μικτά υλικά, κατασκευές στον χώρο και βιντεοπροβολές συνθέτουν μια εικαστική εγκατάσταση όπου το ιδιωτικό συνδέεται με το δημόσιο, το προσωπικό γίνεται συλλογικό και το ιδιωτικό βίωμα του ταξιδιού μετασχηματίζεται σε κοινή εμπειρία μέσα σ' ένα βαγόνι τέχνης, που διαρκώς ταξιδεύει για να ανακαλύψει καινούργιους τόπους και σταθμούς φαντασίας, ευαισθησίας και πρωτότυπης καλλιτεχνικής έκφρασης.

Συμμετέχουν: Στέφανος Αθάνατος, Άντα Αναστασέα, Ανδριάνα Δαούτη, Λητώ Κάττου, Λία Κουτελιέρη, Χριστίνα Μαϊφόσιη, Φωτεινή Παλπάνα, Χρήστος Παπασωτηρίου, Παναγιώτης Προφήτης, Μπέσσυ Ράλλη, Ελένη Φυλαχτίδου, Γιάννης Χειμωνάκης.