Όλες οι περσινές παραστάσεις της «Πρώτης Ύλης» του Δημήτρη Παπαϊωάννου ήταν sold out και πολλοί θεατές έμειναν εκτός και... παραπονεμένοι. Έτσι η παράσταση επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών, από την 1 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου στο κτήριο Α της Πειραιώς 260. 
Η πάλη του σώματος με την εικόνα του ανιχνεύεται κατά μήκος της καλλιτεχνικής διαδρομής του Δημήτρη Παπαϊωάννου ήδη από το ξεκίνημά του στα 1986. Με την Πρώτη Ύλη (2012) γυρίζει πίσω στα βασικά σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου το σώμα-έργο διασταυρώνεται με την τραυματική ταυτότητα της σημερινής Ελλάδας: σώμα γυμνό και ντυμένο, σιωπηλό και ακρωτηριασμένο, σώμα – πεδίο μάχης σε διάλογο με την Ιστορία και τον παρόντα χρόνο, στο όριο μεταξύ ταυτότητας και ετερότητας. Ο πολυτάλαντος δημιουργός επιστρέφει ως περφόρμερ στη σκηνή με νέο συμπρωταγωνιστή, σε μια εκδοχή πιο ωμή, αλλά και πιο πλούσια από τις εμπειρίες μιας χρονιάς. 

Το χειμώνα ο χορογράφος "ταξίδεψε" με την παράσταση σε διάφορα φεστιβάλ (Νέα Υόρκη και Εδιμβούργο) και το καλοκαίρι  επανέρχεται στο φεστιβάλ Αθηνών, έχοντας εξελίξει την performance του και με νέο συμπρωταγωνιστή τον Μιχάλη Θεοφάνους. Η παράσταση θα παίζεται στην Πειραιώς 260 σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ (1/6-14/7).  

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει.