Το έργο και οι ημέρες της "σιδηράς κυρίας" της πολιτικής- όπως αποκαλούν την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας- Μάργκαρετ Θάτσερ, θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

Και ποια άλλη θα μπορούσε να αναλάβει το βάρος ενός τέτοιου ρόλου από την πολυβραβευμένη ηθοποιό, Μέριλ Στριπ.

Η 61χρονη ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο "Η Σιδηρά Κυρία", μία ταινία που αναφέρεται στα έργα και ημέρες της Θάτσερ, μεταξύ των οποίων και στον Πόλεμο των Φόλκλαντς, το 1982- σύρραξη κατά την οποία η Βρετανία αντιμετώπισε εισβολή της Αργεντινής στα απομακρυσμένα και διαφιλονικούμενα νησιά στο νότιο Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο σκηνοθέτης του πετυχημένου "Μamma Mia", Phyllida Lloyd, συνεργάζεται εκ νέου με την Μέριλ Στριπ ενώ την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει ο Damian Jones.

Τα γυρίσματα συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα στο Λονδίνο, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

"Προσπαθώ να πλησιάσω το ρόλο με τόσο ζήλο, θέρμη και την προσοχή στη λεπτομέρεια όπως μόνο η πραγματική κυρία Θάτσερ κατέχει - μπορώ μόνο να ελπίσω ότι η δυναμικότητα μου θα πλησιάσει λίγο τη δική της", δήλωσε χαρακτηριστικά η πρωταγωνίστρια της ταινίας.

Μάλιστα, πριν μερικές εβδομάδες, η ταλαντούχα Μέριλ Στριπ επισκέφτηκε το κοινοβούλιο της Βρετανίας για να παρακολουθήσει από κοντά συνεδρίασή του σε μια προσπάθεια να μπει ολοκληρωτικά στη ψυχοσύνθεση της πρώην πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως η επιτυχία της Βρετανίας στον πόλεμο των Φόλκλαντς, το 1982 συνέβαλε στο να τονώσει την δημοτικότητα της Θάτσερ, μετά την ύφεση στις αρχές της δεκαετίας του '80, καθώς και στη νίκη του κόμματός της, των Τόρις, στις εκλογές του 1983.

Αναμφίβολα, οι Βρετανοί- και όχι μόνο- λάτρεις της έβδομης Τέχνης αναμένουν με αγωνία τη προβολή της εν λόγω ταινίας που αναμένεται να "σπάσει ταμεία" με τις εισπράξεις της.