Η Νατάσα Τριανταφύλλη έχει μαθητεύσει στο πλευρό του Λευτέρη Βογιατζή, του Γιάννη Χουβαρδά αλλά και του Ρόμπερτ Ουίλσον, των οποίων υπήρξε βοηθός. Ενώ έχει συμμετάσχει σαν ηθοποιός στις παραστάσεις «Kοριολανός» (σκην. Ρόμπερτ Στούρουα), «Επτά Επί Θήβας», «Αντιγόνη», «Κωμωδία των Παρεξηγήσεων» (σκην. Γιώργος Κιμούλης) και «Machinal» (σκην. Νικαίτη Κοντούρη). Τώρα, παίρνει το δικό της βάπτισμα του πυρός στο πεδίο της σκηνοθεσίας, εκκινώντας από το πεδίο της αρχαίας τραγωδίας.

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με την πρόσφατα βραβευμένη με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη Λένα Παπαληγούρα στον επώνυμο ρόλο και ένα δυνατό καστ θα παρουσιαστεί στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (οδός Πειραιώς 138) για 15 μόνο παραστάσεις από τις 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. 

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, με πρωτότυπη μουσική της Μόνικα, φωτισμούς του Σκοτ Μπόλμαν (φωτιστή του Ρόμπερτ Ουίλσον) και κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη. 

Συμμετέχουν οι Ορφέας Αυγουστίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Χρήστος Σαπουντζής και Λυδία Φωτοπούλου. 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 22.00. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 20 ευρώ, Ατέλειες, Ανω των 65: 15 ευρώ, Φοιτητικό: 10 ευρώ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων για κάθε μέρα), Κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 5 ευρώ (ισχύουν την πρώτη βδομάδα και για περιορισμένο αριθμό θέσεων).