current views are: 1

4 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση17:06

Η ταινία «September» στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Η ταινία «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, διαγωνίζεται στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι (29/6-6/7).

Δημοσίευση 17:06’
αρθρο-newpost

Η ταινία «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, διαγωνίζεται στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι (29/6-6/7).

Η ταινία «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, διαγωνίζεται στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι (29/6-6/7).

Δέκα χρόνια μετά το ντεμπούτο της στη μεγάλου μήκους ταινία, με το βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς Μου», η Πέννυ Παναγιωτοπούλου επανέρχεται, αυτή τη φορά στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Κάρλοβι Βάρι, με μια ταινία δυνατών συναισθημάτων. 

Είναι η ιστορία της 30χρονης Άννας (Κόρα Καρβούνη), που ζει στην Αθήνα μόνη, παρέα τον σκύλο της, τον Μανού. Όταν ο Μανού πεθαίνει, η Άννα ζητά να τον θάψει στον κήπο της απέναντι οικογένειας. Ο ξαφνικός θάνατος του ζώου ανατρέπει την ήσυχη καθημερινότητά της. Η ευτυχισμένη οικογένεια με τον μεγάλο κήπο, γίνεται για λίγο το καταφύγιό της. Πώς ορίζει όμως κανείς την ευτυχία;

Στην ταινία, που αποτελεί συμπαραγωγή Ελλάδας και Γερμανίας, παίζουν επίσης οι: Μαρία Σκουλά, Νίκος Διαμαντής, Χρήστος Στέργιογλου, Αναστάσιος Τζερτζεμέλης, Ειρήνη Κολλιάκου. Το σενάριο συνυπογράφουν η Κάλλια Παπαδάκη και η Πένυ Παναγιωτοπούλου. Διεύθυνση φωτογραφίας έχει κάνει ο Γιώργος Μιχελής, μοντάζ ο Πέταρ Μάρκοβιτς και καλλιτεχνική διεύθυνση η Λιλή Κεντάκα. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι είναι από τα παλαιότερα της Ευρώπης -εγκαινιάστηκε το 1946-, αλλά και από τα πιο πρωτοπόρα στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, «φιλοξενεί» στο διαγωνιστικό του πρόγραμμα ελληνική ταινία, μετά τη συμμετοχή των «Το Αγόρι Τρωει το Φαγητό του Πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου πέρσι και την «Πρώτη Ύλη» του Χρήστου Καρακέπελη, πριν από δύο χρόνια στο διαγωνιστικό τμήμα των ντοκιμαντέρ.