Στέλνοντας το μήνυμα πως ίαση είναι η προσφορά και η αλληλεγγύη των ανθρώπων, από όπου και αν προέρχονται, η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συμπράττει σε ένα ανθρωπιστικό έργο.

Με σκοπό τη στήριξη της προσπάθειας της νεοσυσταθείσας Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας  Ίασης - Στήριξης: «ΕΜΕΙΣ», που στόχο έχει την πλήρη ιατρική και οικονομική στήριξη απόρων γυναικών με καρκίνο του μαστού, η Σόνια Θεοδωρίδου θα δώσει μία συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στο θέατρο του Λυκαβηττού, την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Η καταξιωμένη καλλιτέχνης, που έχει εμφανιστεί στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα της Ευρώπης, θα ερμηνεύσει  τραγούδια του παγκόσμιου και ελληνικού ρεπερτορίου, από τον Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη έως τον Πουτσίνι και τον Λούτσιο Ντάλα.

Ένας ανηφορικός δρόμος
 

Η αφίσα της συναυλίας.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές αυτού του εγχειρήματος: «Ο δρόμος είναι ανηφορικός και δεν μπορούμε να τον πορευτούμε, παρά μόνο με την πολύτιμη συμπαράστασή σας. Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα».
Ο καρκίνος του μαστού είναι μία νόσος, που απειλεί όλο και περισσότερες γυναίκες στον δυτικό κόσμο. Οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας αποσκοπούν στην όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη διάγνωση, ώστε η θεραπεία να είναι πιο αποτελεσματική. Ο αγώνας για την αντιμετώπιση της νόσου διάγει μια μακρά πορεία με έντονες προσπάθειες και σημαντικές επιτυχίες, που έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση των θανάτων από τον καρκίνο του μαστού.

Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, η Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία  Ίασης - Στήριξης: «ΕΜΕΙΣ», που ιδρύθηκε το 2010, έχει στόχο την κοινωνική και επιστημονική δράση και πιο συγκεκριμένα: την πλήρη στήριξη (ιατρική και οικονομική) απόρων ασθενών με καρκίνο του μαστού, την αφύπνιση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, την εκπαίδευση και στήριξη νέων επιστημόνων σε θέματα μαστού (εκπαιδευτικά σεμινάρια, υποτροφίες κ.λπ.) και την επιστημονική έρευνα.

Στην μέχρι τώρα πορεία της, η εταιρεία έχει ολοκληρώσει: πλήρη διαγνωστική, ιατροφαρμακευτική, χειρουργική, νοσηλευτική, ψυχολογική και οικονομική στήριξη σε 17 ασθενείς συνανθρώπους μας, οι οποίοι αδυνατούσαν να ανταποκριθούν οικονομικά στα έξοδα αντιμετώπισης της νόσου, δωρεάν οργάνωση και διεξαγωγή 1.370 προληπτικών ελέγχων και ενημέρωση για τις νόσους του μαστού σε δυσπρόσιτα μέρη, όπως νησιά και ηπειρωτική χώρα,

οργάνωση, διεξαγωγή και την εδραίωση, πλέον, του διεθνώς αναγνωρισμένου ΙBUS course (International Breast Ultra sound School), με τη συμμετοχή - διδασκαλία παγκοσμίου φήμης επιστημόνων στις νόσους του μαστού και υποστήριξη 2 νέων επιστημόνων σε εξειδικευμένα επιστημονικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού. Οι επιτυχίες αυτές δεν θα ήταν δυνατές χωρίς τη στήριξη απλών ανθρώπων και επιφανών χορηγών.

Συντελεστές
Σολίστ:  Σόνια Θεοδωρίδου, ορχήστρα: Orchestra Mobile, διεύθυνση ορχήστρας: Θεόδωρος Ορφανίδης, συμμετοχή: Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «San Giacomo», υπό τη διεύθυνση του Antony Ivanov.

Πληροφορίες
Θέατρο Λυκαβηττού: λόφος Λυκαβηττού (πρόσβαση από Σαρανταπήχου ή Δασκαλογιάννη) – Αθήνα, τηλ.:  210 7227233. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 30 ευρώ, μειωμένο: 15 ευρώ. Διάθεση εισιτηρίων: Στοά Πεσμαζόγλου, στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών, βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24) και ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).