current views are: 1

6 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση10:12

Ο Κώστας Μαραβέγιας για πικ νικ στην αυλή του Μεγάρου

Ο ξεχωριστός έλληνας τραγουδοποιός, ένας γνήσιος «μουσικός πολίτης του κόσμου», προσκαλεί το κοινό του Μεγάρου σ’ ένα πολύχρωμο πολιτισμικό πάρτυ με μουσική και κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και διασκευές τραγουδιών από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Δημοσίευση 10:12’
αρθρο-newpost

Ο ξεχωριστός έλληνας τραγουδοποιός, ένας γνήσιος «μουσικός πολίτης του κόσμου», προσκαλεί το κοινό του Μεγάρου σ’ ένα πολύχρωμο πολιτισμικό πάρτυ με μουσική και κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και διασκευές τραγουδιών από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο ξεχωριστός έλληνας τραγουδοποιός, ένας γνήσιος «μουσικός πολίτης του κόσμου», προσκαλεί το κοινό του Μεγάρου σ’ ένα πολύχρωμο πολιτισμικό πάρτυ με μουσική και κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και διασκευές τραγουδιών από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Παρασκευή 28 Ιουνίου, ώρα 9μμ

Ο Κωστής Μαραβέγιας αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση τραγουδοποιού για τη σημερινή ελληνική δισκογραφία. Εξαιρετικός μουσικός, περφόρμερ, πολυοργανίστας και συνθέτης, ξεχώρισε από το ξεκίνημά του με τραγούδια που η μελωδία και ο στίχος τους χαρακτηριζόταν από ευρηματικότητα, χιούμορ, ευφυΐα και χαρούμενη διάθεση. Για μια μουσική που ακροβατεί ανάμεσα σε μεσογειακές και βαλκανικές αναφορές, με πλούσιες ενορχηστρώσεις, με jazz και bossa nova στοιχεία, χαρακτηριστικά ενός προσωπικού μουσικού ρεύματος και ύφους που τον έχουν κατατάξει σ’ έναν από τους εμπορικότερους και πιο αγαπητούς δημιουργούς της γενιάς του.

Σαν ένας γνήσιος «μουσικός πολίτης του κόσμου» – ιδιότητα που αποδεικνύει σε κάθε του παράσταση – ο Κωστής Μαραβέγιας προσκαλεί όλους τους φίλους του σ’ένα μοναδικό Πικ Νικ στον Κήπο του Μεγάρου, την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 9 το βράδυ, έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του μπάντα που σφύζει από νιότη και ταλέντο.

Στο πιο δροσερό καλλιτεχνικό «στέκι» της αθηναϊκής μεγαλούπολης, στρώνει το μουσικό του καρέ τραπεζομάντηλο και βγάζει απ’το ψάθινο καλάθι του τραγούδια, διαλεγμένα ένα-ένα, προορισμένα να σιγοντάρουν τη διάθεσή μας για μια καλοκαιρινή βόλτα στις γειτονιές της Μεσογείου: από το Μοναστηράκι στη Piazza Navona και από την Barceloneta στην Cote d’ Azur: balcan mediterranean ακούσματα, βαλσάκια και μελωδικές αφηγηματικές μπαλάντες από τον «Ραδιοπειρατή» του 2003, το «Maraveyas Ilegal» του 2007, το «Welcome to Greece» του ’09 και την περίφημη, πιο πρόσφατη «Λόλα» του, αλλά και διασκευές τραγουδιών από κάθε γωνιά του πλανήτη που θα ερμηνεύσει με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, παρέα με τους μουσικούς Νίκο Αγγλούπα (κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), Άγγελο Αγγελίδη (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι, ακορντεόν), Κρίτωνα Μπελλώνια (τύμπανα) και Κωνσταντίνο Μάνο (κοντραμπάσο).

Η συναυλία του Κωστή Μαραβέγια αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Minos EMI

Προπώληση εισιτηρίων: €10.

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: €12,00


σχετικα αρθρα