Στο πλαίσιο της  συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας για την εκδήλωση του Πληρώματος 94 για τον Ερνέστο Τσίλλερ, τον αρχιτέκτονα που έχτισε το ιστορικό αυτό κτίριο και μνημείο της Πάτρας το 1872 ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής εξέφρασε την αγωνία του για την τύχη και την πορεία του κτιρίου.

«Το θέατρο καταρρέει και δεν πρέπει να το αφήσουμε να καταρρεύσει», ανέφερε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Αμπαζής.

Όπως είπε ο ίδιος και η πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Νανά Πατρώνη, έχει ξεκινήσει μία καμπάνια και εκστρατεία με σκοπό τη διάσωση του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων. Ο λόγος που αρχίζει αυτή η προσπάθεια δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το "Απόλλων" είναι η μοναδική σχεδόν θεατρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (πριν λίγο καιρό άρχισε να λειτουργεί και ο πειραματικός εκπαιδευτικός χώρος του Μπάρι) αλλά και η μεγάλη σπουδαιότητα από αρχιτεκτονικής πλευράς του συγκεκριμένου κτιρίου που θυμίζει σε μικρογραφία το θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου.


Ήδη έχουν ετοιμαστεί σχετικές κονκάρδες που θα μοιραστούν στον κόσμο ενώ επίκειται να γίνουν κι άλλες κινήσεις και επαφές που ωστόσο δεν διευκρινίστηκαν.