Με ένα διαδραστικό doodle τιμά σήμερα η google τη γέννηση του αμερικανού συγγραφέα και εικονογράφου παιδικών βιβλίων Μορίς Σεντάκ.


Ένα από τα πιο γνωστά του βιβλία μεταφέρθηκε το 2009 στη τηλεόραση, το έργο «Στη χώρα των μαγικών πλασμάτων».
Η google παρουσιάζει ένα βίντεο στο οποίο παρακολουθούμε τον ήρωα του παραμυθιού του Σεντάκ να κάνει τον κύκλο της γης περνώντας από διάφορες χώρες.

Ο Μορίς Σεντάκ γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1928 στο Μπρούκλιν, στους κόλπους μιας οικογένειας Πολωνών Εβραίων. 
Έχοντας περάσει δύσκολη παιδική ηλικία, περιορισμένη από ασθένειες αλλά κι ένα κλειστοφοβικό συγγενικό περιβάλλον, ο Σέντακ πέρασε τις αναμνήσεις του στο χαρτί και κατέθεσε περισσότερα από 50 εικονογραφημένα βιβλία. Διαβόητα στρυφνός, έφτασε να θεωρείται στις ΗΠΑ ο «Πικάσο των παιδικών βιβλίων», ενώ κέρδισε πολλά βραβεία για τις εικονογραφήσεις του.

Το 1970 τιμήθηκε με το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη σουηδική κυβέρνηση, ενώ το 1996 ο Μπιλ Κλίντον τον τίμησε με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το έργο του «Where The Wild Things Are», το οποίο εκδόθηκε το 1963, είναι το πιο κλασικό και αναγνωρισμένο του βιβλίο και μεταφέρθηκε το 2009 στον κινηματογράφο από τον Σπάικ Τζόνζι. Στο σημερινό ημικυκλικό λογότυπο της Google οι ήρωες του συγκεκριμένου έργου τρέχουν για να τιμήσουν το δημιουργό τους.

Τo «Where the Wild Things Are» διηγείται την ιστορία του Μαξ, ενός ατίθασου και ευαίσθητου παιδιού, που επειδή νιώθει ότι στο σπίτι του δεν τον καταλαβαίνει κανείς, βρίσκει καταφύγιο στον κόσμο των μαγικών πλασμάτων.


Από τη μία τα μαγικά πλάσματα αναζητούν απεγνωσμένα έναν ηγέτη και από την άλλη ο Μαξ διψά να βρει ένα βασίλειο να κυβερνήσει. Όταν στέφεται βασιλιάς, τους υπόσχεται να φτιάξει έναν τόπο όπου όλοι θα είναι ευτυχισμένοι. Πολύ σύντομα, όμως, ανακαλύπτει ότι η διακυβέρνηση του βασιλείου του δεν είναι εύκολη δουλειά και οι σχέσεις που αναπτύσσει εκεί αποδεικνύονται πιο περίπλοκες απ’ ό,τι είχε αρχικά υπολογίσει.


Ο Μορίς Σεντάκ απεβίωσε στις 8 Μαΐου 2012.