current views are: 1

14 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση09:44

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Μια νοσταλγική βόλτα στον χρόνο και στο θρυλικό πάρτυ στη Βουλιαγμένη θέλει να μας πάει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και μας καλεί σ’ ένα garden-party στις 15 Ιουνίου στον δροσερό κήπο του Μεγάρου Μουσικής. 
 

Δημοσίευση 09:44’
αρθρο-newpost

Μια νοσταλγική βόλτα στον χρόνο και στο θρυλικό πάρτυ στη Βουλιαγμένη θέλει να μας πάει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και μας καλεί σ’ ένα garden-party στις 15 Ιουνίου στον δροσερό κήπο του Μεγάρου Μουσικής. 
 

Μια νοσταλγική βόλτα στον χρόνο και στο θρυλικό πάρτυ στη Βουλιαγμένη θέλει να μας πάει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και μας καλεί σ’ ένα garden-party στις 15 Ιουνίου στον δροσερό κήπο του Μεγάρου Μουσικής. 

Mε τον ίδιο στο πιάνο, την ορχήστρα και τους καλεσμένους φίλους του καλλιτέχνες και οδηγό τις ανεπανάληπτες εικόνες από το θρυλικό πάρτυ της Βουλιαγμένης όπως τις αποτύπωσε ο κινηματογραφικός φακός. Υλικά απαραίτητα για το πάρτυ του Λουκιανού: κέφι αστείρευτο, διάθεση για τραγούδι και χορό, και για όσους επιθυμούν θέσεις ‘καθημένων’, μια μικρή κουβέρτα ή ψάθα θαλάσσης που θα απλώσουν στο γρασίδι. 

«Το πρώτο πάρτι ήταν στις 25 Ιουλίου του 1983. Το δεύτερο, θα γίνει στις 15 Ιουνίου του 2013 (και το τρίτο το προγραμματίζουμε για το 2043)…». 

Στις 15 Ιουνίου ο Λουκιανός Κηλαηδόνης πραγματοποιεί ένα ταξίδι στο χρόνο με τη φιλοδοξία να κάνει τους παλαιότερους να νοιώσουν άγρια νιάτα του ’83 και να παρασύρει τους νεότερους στο κόσμο της αθωότητάς του. Να μεταφέρει στο σήμερα την πανηγυρική αίσθηση εκείνης της νύχτας όπου γεννήθηκε μια ελπίδα απροσδιόριστη και μια αισιοδοξία ειλικρινής. Με οδηγό το αρχειακό υλικό από την κινηματογράφηση εκείνης της βραδιάς (από τους Διαγόρα Χρονόπουλο και Ηρακλή Παπαδάκη), με την ορχήστρα και τους καλεσμένους του από το παρελθόν – και όχι μόνον -, «έκπληξη όπως και τότε», ο σπουδαίος τραγουδοποιός θα πάρει τη θέση του στο πιάνο και θα μας πάει αυτή τη μαγική βόλτα στη Βουλιαγμένη, «Στα θερινά τα σινεμά» (το ομώνυμο τραγούδι του που πρωτακούστηκε στο άλμπουμ του Είμαι ένας φτωχός και μόνος Καουμπόυ του 1978), στα απόκρυφα μπαράκια του, στις γειτονιές των κοριτσιών του, θα μας διηγηθεί την ιστορία της Ρίτας («Αχ! Ρίτα» απ’το Ψυχραιμία Παιδιά του 1979), της Μαίρης Π («Μια μέρα μιας Μαίρης» από τη Χαμηλή Πτήση του ’82), θα τραγουδήσει τον «Ύμνο των μαύρων σκυλιών» (από τα Τραγούδια για Κακά Παιδιά του ’86), θα μας χορέψει βαλς, σουίγκ και σάμπα. 

Στο φετινό «garden party» του, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης υπόσχεται να χαρίσει στο κοινό μια βραδιά μνήμης, συγκίνησης, κεφιού και μουσικής. Ο ίδιος εξηγεί καλύτερα: «Πάντα για τα πάρτυ μου έψαχνα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας ή το απέραντο γρασίδι των κήπων. Πάντα ήθελα να φαίνονται όλα χαλαρά και απρόβλεπτα για να αισθάνονται όλοι σαν το σπίτι τους, όση δουλειά κι αν κρυβόταν από πίσω. Πάντα με κρατούσε στην αγκαλιά της η Αθήνα μας, οπότε νοιώθω πολύ οικεία σ’ αυτόν τον υπέροχο χώρο κι ελπίζω να σημάνει το ίδιο και για σας. Καλή μας αντάμωση». 

Προπώληση εισιτηρίων: €10. 
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: €12,00