Με τον χτύπο των τυμπάνων να συντονίζεται με τον χτύπο της καρδιάς, δίνοντας τον παλμό της ζωής, ένα πανδαιμόνιο κρουστών ήχων και κίνησης αντηχεί από τη μακρινή Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Με ένα υπερθέαμα από ήχους, χορό και εντυπωσιακές ενδυμασίες από την ιαπωνική παράδοση των Σαμουράι, το οποίο περιλαμβάνει τα εντυπωσιακότερα νούμερα της 20άχρονης πορείας τους, οι τυμπανιστές Yamato (Γιαμάτο) επισκέπτονται τη χώρα μας, για να παρουσιάσουν την παράσταση «Rojyoh (Ρότζο): The beat on road», στο θέατρο Badminton, την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.


Οι Σαμουράι των κρουστών, Yamato, οι σπουδαιότεροι μουσικοί taiko της Ιαπωνίας (τάικο: ιαπωνική λέξη για το τύμπανο και την αρχαία ιαπωνική τέχνη των κρουστών), θα παρουσιάσουν μία πολύχρωμη μουσική και οπτική performance εκρηκτικής ενέργειας, σωματικής δύναμης, απόλυτου συγχρονισμού, χορού και, πάνω από όλα, κρουστών.

Ως οι πιο καταξιωμένοι συνεχιστές της μεγάλης αυτής παράδοσης, χρησιμοποιούν δεκάδες παραδοσιακά ιαπωνικά τύμπανα, από τα μικρά uchiwa - daiko που κρατιούνται στο χέρι, έως το τεράστιο odaiko, φτιαγμένο από κορμό δέντρου 400 ετών, με διάμετρο πάνω από ένα μέτρο! Τον ήχο των taiko συνοδεύουν πνευστά και έγχορδα ιαπωνικά όργανα, όπως τα shinobue και shamise, που σε συνδυασμό  με τα θεατρικά νούμερα, τις χιουμοριστικές πινελιές, τα εκφραστικά σόλο και τα φωτιστικά εφέ, δημιουργούν μία εντυπωσιακά δυναμική ατμόσφαιρα.
 


Αποτελώντας τους πιο αναγνωρισμένους διεθνώς εκπροσώπους  των ιαπωνικών κρουστών, με πάνω από 2.500 παραστάσεις σε περισσότερες από 50 χώρες, οι τυμπανιστές Yamato, οι οποίοι κάνουν μία τομή στην ιαπωνική κουλτούρα, αφού περιλαμβάνουν και γυναίκες στην ομάδα τους, ζουν στο χωριό Asuka - ένα μικρό χωριό με ιστορία 1000 και πλέον ετών – και επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια. Για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απίστευτες σωματικές απαιτήσεις των taiko, ασκούνται σαν αθλητές: καθημερινά τρέχουν δέκα χιλιόμετρα, προπονούνται στην άρση βαρών και εξασκούνται - ατομικά και ως σύνολο - στα taiko, κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Κάθε χρόνο, περιοδεύουν για 6 έως 10 μήνες, δίνοντας παραστάσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου, σε θέατρα, αλλά και σε σχολεία. Όπως λέει ο ιδρυτής του συγκροτήματος, Masa Ogawa: «Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, που δημιουργούν τον παλμό της ζωής, χρησιμοποιώντας ένα απλό όργανο και βάζοντας σε αυτό την ψυχή μας». Για τους Yamato, κάθε συνάντηση με τους ακροατές αποτελεί μια ξεχωριστή και πολύτιμη εμπειρία, με στόχο το κοινό να βγαίνει από την παράσταση αναζωογονημένο και γεμάτο πάθος για ζωή.

Πληροφορίες


Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή - Αθήνα, τηλ: 210 8840600. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 48 ευρώ, Β΄ ζώνη: 38 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 28 ευρώ, Δ΄ ζώνη: 20 ευρώ, Ε΄ ζώνη: κανονικό 12 ευρώ, φοιτητικό: 9 ευρώ, ανέργων: 7 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα Public, Forthnet και Παπασωτηρίου, τηλεφωνικά: 210 8840600, ηλεκτρονικά: www.abcd.gr και www.viva.gr.