Η κινούμενη εικόνα και τα στάδια παραγωγής της έχουν την τιμητική τους στο Zootrope 2013, το οποίο επιστρέφει δριμύτερο στον χώρο του Camp, από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου.

Σε επιμέλεια των Μαρίας Λούκα, Πάνου Ξενάκη και Κίκας Κυριακάκου, σύγχρονοι έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε διάφορες ενότητες, ανάμεσα στις οποίες είναι το διαγωνιστικό αφιέρωμα σε νέους δημιουργούς, με τίτλο Zootrope Calling «Young minds in action – Rebuilding the future», το αφιέρωμα στη διεθνή εταιρεία παραγωγής Blacklist, με έδρα τη Νέα Υόρκη, και η έκθεση με τίτλο «The metamorphosis».
 

Zootrope 2013, έκθεση με σημείο αναφοράς την κινούμενη εικόνα

Η έκθεση «The metamorphosis» είναι ένα character based project, στο οποίο οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από το κλασσικό έργο του Φραντς Κάφκα, την ομότιτλη εμβληματική νουβέλα των αρχών του 20ου αιώνα, αλλά και από την έννοια της μεταμόρφωσης σε κυριολεκτικό και μεταφορικό επίπεδο. Εδώ, η μεταμόρφωση προσφέρει έμπνευση ως κομμάτι της ανθρώπινης εξέλιξης και ιστορίας, ως μέρος της φύσης, αλλά και ως σημείο αναφοράς στην τέχνη, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, καθώς και στα κόμικς και το animation.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί η ηχητική performance της Αφροδίτης Ψαρρά, με τίτλο «Idoru», την Πέμπτη 20 Ιουνίου και οι προβολές της σειράς «Art21 - 100 Artists», σε συνεργασία με το Art21 και με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, την Τετάρτη 19 και την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Οι καλλιτέχνες
Στην έκθεση, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αφροδίτη Ψαρρά, brittle, Dreamer, Hypokondriak, Versaweiss, NΣ 2013, These are a few of our favorite things, RTMone, junkart, SER! (Αργύρης Σαρασλανίδης), Χρύσανθος Χριστοδούλου, Θεοδώρα Μαλάμου, Σοφία Χατζηγεωργίου, Όλγα Δουλκερίδου, Holbrooks, Pistachios Polynoid, Saiman Chow, Wizz.

Πληροφορίες
Camp! Contemporary Art Meeting Point: Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2 - πλ. Κοτζιά, τηλ.: 210 3247679. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά: 14:00 - 21:00.