Πολιτιστικά δρώμενα από τους σπουδαστές της, διοργανώνει η δραματική σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή» (Τζιραίων και Αθανασίου Διάκου 13, Ακρόπολη), δίνοντας την ευκαιρία στους Αθηναίους, αλλά και σε ξένους τουρίστες να πάρουν μια γεύση αρχαίου θεάτρου στη σκιά της Ακρόπολης.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 7μ.μ., στο σημείο πληροφόρησης επισκεπτών (Info-Point) της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων - το οποίο βρίσκεται στην συμβολή των Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Λ. Αμαλίας - οι σπουδαστές της «Αθηναϊκής Σκηνής», θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο δρώμενο με χορούς και τραγούδι από τις αρχαίες τραγωδίες των Ευριπίδη και Σοφοκλή, «Βάκχες» και «Αντιγόνη».

Για τις ανάγκες αυτού του χάπενινγκ, οι σπουδαστές θα είναι κατάλληλα ενδεδυμένοι με θεατρικές στολές και μάσκες. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη νέα τουριστική περίοδο και εντάσσεται στις ενέργειες για την τόνωση της τουριστικής προβολής της Αθήνας.

Παράλληλα, την Πέμπτη 20/6, οι σπουδαστές της «Αθηναϊκής Σκηνής» θα παρουσιάσουν στο θέατρο «Εν Αθήναις» (Ιάκχου 19 στο Γκάζι), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, την παράσταση «Θα πενθώ πάντα, για σένα, μόνο στην… κόλαση».  Η παράσταση αποτελείται από μονολόγους και χωρίζεται σε δύο μέρη (6.00-7.30 μ.μ.  πρώτο μέρος, και 7.30 -9.00 μ.μ. δεύτερο μέρος). Η σκηνοθεσία είναι της Αλεξάνδρας Βουτζουράκη. Ακολούθως, στις 9.00 μ.μ., η μουσική ομάδα των σπουδαστών θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Τα πιο ωραία λαϊκά» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καλαμπόκη.