Μέσα από την αντιθετική τους σχέση, δύο καλλιτέχνες συνομιλούν με το «μαύρο», κάνοντας ένα άτυπο πείραμα προς αναζήτηση του φωτός, που κρύβεται σε κάθε μισοσκόταδο.

Η ζωγραφική συναντά τη γλυπτική στη διπλή έκθεση των Γιάννη Σπυρόπουλου Bach και Κορνήλιου Γραμμένου, με τίτλο «Το μισό μαύρο», η οποία παρουσιάζεται έως και την Κυριακή 23 Ιουνίου στην Titanium Yiayiannos Gallery.

Έντονος διάλογος με φυσική παρουσία
 

Γ. Σπυρόπουλος, kulu ce mama.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι η δημόσια συνάντηση δύο καλλιτεχνών, των οποίων τα έργα δεν έχουν συμφωνική σχέση, αλλά αντιθετική. Γεγονός, που σημαίνει ότι αναπτύσσουν έναν έντονο διάλογο μεταξύ τους, τον οποίο διευρύνουν και βαθαίνουν με τη φυσική τους παρουσία. Ο Γιάννης Σπυρόπουλος Bach (ζωγραφική) και ο Κορνήλιος Γραμμένος (γλυπτική), καλλιτέχνες και οι δύο με πλούσια θεωρητική κατάρτιση, στην κοινή τους αυτή έκθεση, καταθέτουν τα συμπεράσματα ενός υποθετικού πειράματος: «Το μισό μαύρο, τα πιο φωτεινά και θετικά τα συναντάμε με οδηγό την τέχνη μέσα στο ημίφως».
 

Γ.  Σπυρόπουλος, mingus

Οι καλλιτέχνες

Γεννημένος το 1953, στη Ν. Ιωνία, ο Γιάννης Σπυρόπουλος Bach σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο και, αργότερα, στην Ιταλία. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και έργα για ορχήστρα, που είχε διευθύνει ο Λ. Χαλκιαδάκης με τη συμφωνική ορχήστρα του Τρίτου Προγράμματος.

Ο ίδιος έχει παίξει έργα για πιάνο, με σύνολα, ντουέτα και ηλεκτρονικά μέσα, σε διάφορα Φεστιβάλ σύγχρονης και εναλλακτικής μουσικής. Συμμετείχε για πολύ μεγάλο διάστημα στην ελληνική δισκογραφία και έχει συνεργαστεί με ονόματα, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Έχει γράψει στίχους και τραγούδια, όπως το «Διδυμότειχο μπλουζ», το «Πόσο σε θέλω» και πολλά άλλα. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και κυκλοφορούν τρία βιβλία του.
 

Κ. Γραμμένος, Totem-Pole couple, collage, 33X48 cm

Ο Κορνήλιος Γραμμένος, ο οποίος γεννήθηκε το 1959, στην Πάτρα, σπούδασε γραφικές τέχνες και φωτογραφία στην Αθήνα, καθώς και γλυπτική και ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Κολονίας. Έχει πραγματοποιήσει 27 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Πληροφορίες

Γ. Σπυρόπουλος, thiva 3

Titanium Yiayiannos Gallery: Βασιλέως Κωνσταντίνου 44 - Αθήνα, τηλ: 210 7297644, 210 7251063, 6944 277263. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή: 19.00 - 22.00,  Σάββατο και Κυριακή: 11.00 - 15:00.