Με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων θα πλαισιώσει μουσικά την περιήγηση των επισκεπτών στον προαύλιο χώρο του στις 9 το βράδυ το μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζοντας τα τέταρτα γενέθλιά του.

Από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό, σήμερα, ολοι οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης, ενώ η είσοδος θα είναι μειωμένη για όλους και ανέρχεται στα 3 ευρώ.

Αναλυτικότερα:

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα ανακαλύψουν μαζί με τους Αρχαιολόγους – Φροντιστές τις ιστορίες των λίθων των τελευταίων 300 ετών, ενώ θα τοποθετηθούν στην Αίθουσα του Παρθενώνα τέσσερις ειδικές οθόνες, μία σε κάθε πλευρά της ζωφόρου, με τρισδιάστατες παραστάσεις των λίθων. Δείτε το πρόγραμμα παρουσιάσεων  

Στις 9 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων θα πλαισιώσει μουσικά την περιήγηση των επισκεπτών στον προαύλιο χώρο, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο για μπάντα. 

Παράλληλα, το Μουσείο θα ξεκινήσει στα πωλητήριά του τη διάθεση δύο επετειακών αντιγράφων γλυπτών, την κεφαλή του Ποσειδώνα και της Άρτεμης από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα.