Το 2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 21 Ιουνίου στην πόλη του Μεσολογγίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου.

Για δέκα ημέρες η πόλη του Μεσολογγίου γιορτάζει τη φωτογραφία, επιδιώκοντας να συστήσει στο κοινό τους πιο σημαντικούς και καταξιωμένους φωτογράφους. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι κάτοικοι της πόλης και των γύρω περιοχών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φωτογραφικές εκθέσεις, ομιλίες και προβολές.

Το 2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας διοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου με τη συμμετοχή του Μουσείου Μπενάκη, του φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσίνη και δέκα φωτογραφικών λεσχών από όλη την Ελλάδα.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον μεγάλο έλληνα φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα και στη διάρκειά του θα παρουσιαστούν τρεις εκθέσεις με έργα του.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 21.30 στο προαύλιο του Τρικουπείου Πολιτιστικού Κέντρου.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης:

ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, στις οποίες συμμετέχουν οι εξής φωτογραφικές λέσχες: ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΙΓΙΝΑ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΛΑΡΙΣΑ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΠΑΤΡΑΣ, Ε.Φ.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ,και ΧΑΝΙΩΝ.

workshop με επίκεντρο το παραδοσιακό πανηγύρι του Αη Συμιού, το οποίο συμπίπτει χρονικά με το Φεστιβάλ φωτογραφικές εξορμήσεις (λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, αλυκές κ.α.)

Η είσοδος στις δράσεις του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη.