Ένα καλοκαιρινό μουσικό τριήμερο (28-30 Ιουνίου) διοργανώνει στον Πύργο Βασιλίσσης, δίπλα στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον, o Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τρεις συναυλίες μέσα σε ένα μαγευτικό χώρο που τον αγκαλιάζει η φύση της Αττικής γης (Πύργος Βασιλίσσης, Λεωφ. Δημοκρατίας 67, Ίλιον, Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.).

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ο συνθέτης και κιθαριστής Νότης Μαυρουδής, αναζητώντας την επικοινωνία μέσα από κομμάτια για δύο κιθάρες και τραγούδια που σημάδεψαν διαχρονικά την κοινή ευαισθησία, θα παρουσιάσει ένα ανθολόγιο τραγουδιών από διαφορετικές εποχές «Με το Φως της Νύχτας».

Μία παράσταση με μουσικό υλικό από τη μεγάλη δεξαμενή της Λατινικής Αμερικής και του ελληνικού τραγουδιού. Με τον Νότη Μαυρουδή συμπράττει ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν και τραγουδάει η Μόρφω Τσαϊρέλη.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, η Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Σέμση, και το συγκρότημα χάλκινων πνευστών της ΚΟΑ Metallon προτείνουν «Κλασική Μουσική για Όλους».

Έγχορδα από νέους μουσικούς θα παίξουν Σερενάτες και Χορούς ενώ οι κορυφαίοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα μεταφέρουν το κοινό με τα χάλκινα πνευστά τους στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου με μουσικά θέματα από τις ταινίες Νονός, Τιτανικός, Οι Πειρατές της Καραϊβικής, Ιντιάνα Τζόουνς κ.α.

To μουσικό τριήμερο θα κλείσει την Κυριακή 30 Ιουνίου, με την συναυλία «Το Ποτάμι του χρόνου» που θα παρουσιάσουν ο Σταύρος Λάντσιας και το συγκρότημα κρουστών Κρόταλα.

O δεξιοτέχνης πιανίστας Σταύρος Λάντσιας μοιράζεται τις μελωδικές του συνθέσεις με τα Κρόταλα συνδυάζοντας την αρμονία του πιάνου και των μελωδιών του με τους γήινους ήχους των κρουστών.

Μαζί με τον Σταύρο Λάντσια και τους μουσικούς από τα Κρόταλα (Ανδρέα Παπά, Βαγγέλη Καρίπη και Πέτρο Κούρτη) συμπράττουν οι μουσικοί Δημήτρης Χουντής (σοπράνο σαξόφωνο), Alfredo Shtuni (βιολί), Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο), Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο.

Τιμές εισιτηρίων: 5 & 10 ευρώ.