current views are: 1

21 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση10:47

«Η γυναίκα της Ζάκυνθος»

Ο Δήμος Αβδελιώδης, στην πρώτη του συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αθηνών, καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά κείμενα του Σολωμού, τη «γυναίκα της Ζάκυθος».

Δημοσίευση 10:47’
αρθρο-newpost

Ο Δήμος Αβδελιώδης, στην πρώτη του συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αθηνών, καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά κείμενα του Σολωμού, τη «γυναίκα της Ζάκυθος».

Ο Δήμος Αβδελιώδης, στην πρώτη του συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αθηνών, καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά κείμενα του Σολωμού, τη «γυναίκα της Ζάκυθος». Ο ποιητής αφήνει το φως και ανιχνεύει το σκοτάδι. Ενδύεται το προσωπείο του ιερομόναχου και κοιτάζει στα μάτια το Κακό, χωρίς να το φοβάται. Το Κακό εδώ δεν είναι ο απέναντι, είναι ανάμεσά μας, μέσα μας. Η παράσταση με την ανάδειξη του Λόγου του ποιητή, όπως ενσαρκώνεται από την ερμηνεία της Όλιας Λαζαρίδου, ανασύρει στην επιφάνεια κρυμμένες πτυχές του έργου.

Το κείμενο της παράστασης, που ανεβαίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στις 27 και 28 Ιουνίου, στηρίχθηκε στην εκδοτική πρόταση του Δημήτρη Δημηρούλη «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» (Εκδ. Μεταίχμιο, 2008) και στο έργο Διονυσίου Σολωμού Άπαντα, Πρόλογος-Αναλύσεις Έλλης Αλεξίου (Εκδ. Μέρμηγκας).

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία – Σκηνικός χώρος – Φωτισμοί
Δήμος Αβδελιώδης

Εικαστική παρέμβαση – Ενδύματα – Αγάλματα
Aριστείδης Πατσόγλου 

Μουσική
Βαγγέλης Γιαννάκης

Studio ηχογράφησης
Γιάννης Πλαγιανάκος

Κατασκευή σκηνικών
Παναγιώτης Μανίκας

Ερμηνεύουν
Όλια Λαζαρίδου

και οι Δήμητρα Κωτίδου
Δανάη Ρούσσου

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Αλέξανδρος Αβδελιώδης πιάνο
Γιάννης Αβδελιώδης μαντολίνο, μεταλλόφωνο
Γιάννης Βιλιώτης μαντολίνο, προγραμματισμός μουσικών εφφέ 
Μυρτώ Γουζίου βιολοντσέλο
Πάνος Δημητρακόπουλος κανονάκι
Γιάννης Πλαγιανάκος κοντραμπάσο-δοξάρι
Παναγιώτης Ράπτης σαξόφωνο σοπράνο


σχετικα αρθρα